Netto Het antwoord op al uw geldvragen

"Vastgoedprijzen stijgen komende maanden ruim 3%"

Het komende jaar neemt de activiteit op de vastgoedmarkt toe. Zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië wordt een toename van het aantal transacties met 5 procent verwacht. Dat blijkt uit de jongste editie van de driemaandelijkse Vastgoedbarometer van Netto die een representatief panel van vastgoedexperten samenbrengt.
©David Rozing/Hollandse Hoogte

(netto) - Ook de prijzen zitten in de lift, aldus de experts. Appartementen, huizen en bouwgronden worden duurder. En dat in alle regio’s. Van een prijsdaling van de Waalse appartementen en huizen, die 3 maanden geleden verwacht werd, is geen sprake meer. De gemiddelde verwachting is dat de huizen in Vlaanderen 3,6 procent duurder worden, in Brussel 3,1 procent en in Wallonië ongeveer 2 procent.

Villa’s blijven achterop

De scharnierprijs waaronder een woning vlotter verkocht geraakt, stijgt in Vlaanderen van 217.000 naar 227.000 euro volgens het panel. Voor de appartementen zijn de verwachtingen gematigder en ligt de consensus voor alle regio’s onder de 1 procent. Voor villa’s worden verdere prijsdalingen verwacht.

Kust klaart op

Een forse prijscorrectie van de appartementen aan de kust door de crisis kwam er niet en lijkt er ook niet meer te komen. De vastgoedexperten verwachten zelfs een gemiddelde stijging met 0,25 procent. Daarmee zijn ze duidelijk minder pessimistisch gestemd dan 3 maanden geleden, toen nog een prijsdaling met 3 procent werd verwacht.

Evolutie huizenprijzen

Bron : vastgoedbarometer Netto

De volledige resultaten leest u morgen in Netto, de weekendbijlage bij De Tijd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud