Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Verzekering gewaarborgd wonen populairder in 2018

Het afgelopen jaar hebben in België 11.250 mensen een aanvraag voor een verzekering gewaarborgd wonen ingediend.
Met een verzekering gewaarborgd wonen bent u kosteloos verzekerd tegen inkomensverlies door werkloosheid en arbeigsongeschiktheid. ©ANP XTRA

Vergeleken met 2017 stijgt het aantal mensen dat een aanvraag voor een verzekering gewaarborgd wonen aanvroeg met 1,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van de cel Verzekering Gewaarborgd Wonen (cel VGW) en het agentschap Wonen-Vlaanderen.

Van de 11.250 aanvragen werden er 8.736 goedgekeurd, 1.349 geweigerd, 1 geannuleerd na onderzoek en 1.164 zijn nog in behandeling. Volgens Els Debrabandere van agentschap Wonen-Vlaanderen zullen de cijfers ook de komende jaren stabiel blijven of zelfs licht stijgen.

Advertentie

Hypothecaire lening

Wie een hypothecaire lening afsluit voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning, kan zich met de verzekering gewaarborgd wonen kosteloos verzekeren tegen inkomensverlies door plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Zo helpt de Vlaamse overheid mensen hun lening af te betalen als ze een tijd niet kunt werken.

De verzekering is gratis en loopt over 10 jaar, maar er zijn wel enkele strikte voorwaarden aan verbonden.

De lening moet minstens 50.000 euro zijn, de woning moet in het Vlaamse gewest liggen en bij het sluiten van de aanvraag moet de gebruiker één jaar ononderbroken aan de slag te zijn geweest.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.