Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Voortaan ook bieden op een huis vanuit uw luie zetel

Via de pas gelanceerde website Biddit.be kunt u voortaan online bieden op vastgoed. Dit initiatief van de Federatie van het Notariaat versnelt de doorloopprocedure van een vastgoedaankoop.
©ANP

Een woning kopen via Biddit.be is eenvoudig, zegt de Federatie van het Notariaat in een mededeling. Een bod uitbrengen kan via een laptop met behulp van uw eID-kaart, of via een mobiel toestel met de app Itsme.

Bij de online verkoop kan je in een paar weken tijd eigenaar worden van een woning.
Erik Van Tricht
Voorzitter Federatie van het Notariaat

De onlineverkoop is volledig transparant. Elk bod dat wordt uitgebracht is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is ook duidelijk aangeven en bedraagt acht dagen. Zodra die periode voorbij is, weet u meteen of u de hoogste bieder bent. In dat geval zal de notaris u contacteren om de verkoop te finaliseren.

Erik Van Tricht, voorzitter van de Federatie, benadrukt de tijdswinst die het online verkopen biedt. ‘Bij de onlineverkoop kan je in een paar weken tijd eigenaar worden van een woning. Een pak sneller dan bij een klassieke verkoop, waar er drie à vier maanden zitten tussen de verkoopovereenkomst en de akte. Bij de onlineverkoop zal de notaris immers alle controles vooraf hebben afgerond, zodat u als koper én als verkoper meteen weet waar u aan toe bent.’

De onlinebiedingen op Biddit.be zijn niet vrijblijvend. De notaris kent elke bieder en elk bod dat wordt uitgebracht is bindend. De onlineverkoop via Biddit start met een vijftigtal verkopen verspreid over het land. Bieden op deze panden kan vanaf juni.

Recent werd ook het onlineplatform Vendomi gelanceerd. Dat is een commercieel initiatief dat eveneens de openbare verkoop van vastgoed online mogelijk maakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud