Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Waar staan de duurste en goedkoopste huizen in België?

Belgische woningen werden in de eerste jaarhelft van 2014 gemiddeld 1 procent goedkoper. Dat gemiddelde verbergt echter grote prijsverschillen tussen de gemeenten. We zetten de goedkoopste en duurste gemeenten op een rij.
©ANP XTRA

Het gemiddelde woonhuis in België kost 195.792 euro. Dat blijkt uit cijfers die de FOD Economie vorige week bekendmaakte. De gemiddelde prijs ligt 1 procent lager dan de prijs die in 2013 voor een woonhuis werd neergeteld.

In haar statistieken maakt de FOD Economie wel een onderscheid tussen villa’s en woonhuizen. Die opdeling wordt gemaakt op basis van hoe het huis in de notariële verkoopakte omschreven is. De gemiddelde villa in België kost 332.420 euro. Die gemiddelde prijs ligt 0,1 procent hoger dan in 2013.

Zaterdag 30/08, gratis bij De Tijd: de Vastgoedgids van Netto Alle prijzen van villa’s, huizen, appartementen & bouwgronden in alle 589 Belgische gemeenten. En verder: Investeer in een tweede verblijf: Vakantiehuis in Frankrijk, Spanje en Italië: Alle kosten, taksen en lasten in kaart gebracht. Waar vindt u nog een betaalbare ‘second place’? Lezers getuigen: ‘Wij kochten een plekje in het paradijs’ Duurste gemeenten

Zaterdag 30/08, gratis bij De Tijd: de Vastgoedgids van Netto

Alle prijzen van villa’s, huizen, appartementen & bouwgronden in alle 589 Belgische gemeenten.

En verder: Investeer in een tweede verblijf:

  • Vakantiehuis in Frankrijk, Spanje en Italië: Alle kosten, taksen en lasten in kaart gebracht.
  • Waar vindt u nog een betaalbare ‘second place’?
  • Lezers getuigen: ‘Wij kochten een plekje in het paradijs’

Duurste gemeenten

De gemiddeldes verbergen echter grote verschillen. De duurste woonhuizen liggen met voorsprong in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemiddelde huizenprijs bedraagt er 358.445 euro. Dat blijkt ook uit de lijst van de tien duurste gemeenten in België.

In de toptien staan liefst zes gemeenten uit het Brusselse Gewest. De toptien bevat verder nog drie gemeenten in Vlaams-Brabant (Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek) en één in Waals-Brabant (Chaumont-Gistoux).

Vastgoed in België Hoe evolueerden de prijzen van Belgisch vastgoed in de eerste helft van 2014? U vindt de trends en de cijfers in onze nieuwe interactieve kaart. Goedkoopst

Vastgoed in België

Hoe evolueerden de prijzen van Belgisch vastgoed in de eerste helft van 2014?

U vindt de trends en de cijfers in onze nieuwe interactieve kaart.

Goedkoopst

De tien goedkoopste gemeenten in België komen uit twee Waalse provincies: Henegouwen (7 gemeenten) en Namen (3 gemeenten).

De gemiddelde huizenprijs in het Waals Gewest ligt met 147.000 euro gevoelig onder het gemiddelde in het Vlaamse gewest (211.000 euro).

Bij de villa’s is een gelijkaardig beeld vast te stellen. De duurste villa’s bevinden zich rond Brussel. Van de niet-Brusselse of niet-Brabantse gemeenten haalt alleen Knokke-Heist hier de toptien. De goedkoopste villa’s situeren zich net als bij de woonhuizen in Wallonië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud