netto

Welk vastgoed past bij u?

©Pieter Van Eenoge

Misschien denkt u bij investeren in vastgoed aan het kopen van een appartement. Maar er zijn meer mogelijkheden dan die klassieker. Ontdek welk vastgoed bij u past.

De vastgoedmarkt draait op volle toeren. De afschaffing van de woonbonus, het fiscaal voordeel voor de woning waarin u woont, heeft nog veel kandidaat-kopers aangezet om een huis of appartement op de kop te tikken. Maar ook investeerders blijven volop kopen, omdat hun spaargeld door de lage rente weinig opbrengt. Waarop moet u letten als u in vastgoed investeert? Aan welke regels moet u zich als verhuurder houden, en wat vindt de fiscus van uw investering? Maar vooral: welk vastgoed past bij u?

Appartement

Wie zijn eerste stappen zet als vastgoedinvesteerder, maakt het zichzelf maar beter niet te moeilijk. Een nieuwbouwappartement op een goede locatie vormt alvast een veilige start, menen vastgoedexperts.

Tweede verblijf aan zee

Met vakantieverhuur aan zee kunnen rendementen van 4 à 5 procent worden gehaald. Toch wordt slechts 10 procent van de appartementen aan zee aangeschaft uit pure investeringsoverwegingen.

Tweede verblijf in het buitenland

Een huis in Spanje of Frankrijk lijkt aantrekkelijk, maar is het een goede investering? U leest het antwoord hier.

Studentenkamer

Vastgoedgids 2019

Nu zaterdag 23/11, gratis bij De Tijd

Welk vastgoed past bij u?

- Hoe zien de vastgoedexperts de prijzen evolueren in 2020?

- Welk vastgoed biedt vandaag en morgen het hoogste rendement?

- Hoe wordt uw vastgoedinvestering belast?

Investeren in studentenkamers kan op meerdere manieren. Ofwel koopt u enkele kamers in een woonproject, ofwel gaat u voor een huis dat u opdeelt in kamers. Weet dat niet elk huis mag omgevormd worden tot studentenkamers. En als het wél mag, zijn er specifieke voorschriften.

Garage

De jongste jaren liepen beleggers storm voor garages. Maar door de grote honger naar dit type vastgoed, zijn de prijzen ervan gestegen. Is de hype voorbij?

Huisje in vakantiepark

Steeds meer Belgen investeren in een vakantiehuisje op een recreatiedomein. Maar een mooi rendement generen en zelf vakantie nemen gaan niet samen.

Hotelkamer

Met een investering in een hotelkamer investeert u in vastgoed zonder dat u zich zelf zorgen moet maken over de verhuur en het onderhoud. Let wel op de soms ingewikkelde eigendomsstructuur.

Assistentiewoning

Door de vergrijzing zou je denken dat de vraag naar assistentiewoningen de komende jaren alleen maar zal stijgen. Maar is dit type vastgoed echt een buitenkans?

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect