Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Corona Direct lanceert woningverzekering per kubieke meter

Corona Direct Verzekeringen lanceert een woningverzekering waarvan de premie gebaseerd is op het volume van uw woning.
Een woningverzekering vergoedt de schade van onder meer woningbranden. ©ANP

Een woningverzekering dekt de financiële gevolgen van onder andere brand, waterschade, glasbreuk, blikseminslag en natuurrampen. Corona Direct Verzekeringen lanceert een woningverzekering per kubieke meter volume. Eerder pionierde de verzekeraar met de autoverzekering per kilometer.

‘Deze werkwijze vereenvoudigt de verzekeringsaanvraag niet alleen gevoelig, het reduceert meteen ook de foutenmarge bij zo’n aanvraag’, klinkt het bij Corona Direct Verzekeringen.

Tot nu toe werken de meeste verzekeraars met een roosterschema: de te verzekeren waarde is dan gebaseerd op het aantal ruimtes, badkamers… ‘Wie het aantal ruimtes niet correct doorgeeft, riskeert onderverzekerd te zijn. Door een inschatting te maken van de volumes hoeft de verzekerde zich niet langer ongerust te maken of alles wel correct verzekerd is. Hij is tegelijk zeker dat zijn premie niet hoger ligt dan noodzakelijk’, zegt woordvoerder Karel Byloos. De verschuldigde verzekeringspremie blijft in dezelfde lijn liggen als voorheen.

3D-technologie

Voor de volumebepaling werkt Corona Direct met een toepassing van Rockestate, een start-up gespecialiseerd in het automatisch herkennen van woningeigenschappen. Die zoekt op basis van publieke databronnen zoals kadastrale plannen en luchtbeelden het huis op en bepaalt het volume. Ook aanpalende bijgebouwen of losstaande garages en tuinhuisjes op dezelfde bouwgrond worden opgemeten. Op basis van die 3D-technologie komt Corona Direct tot een verzekering die elke kubieke meter van een woning en bijgebouwen in acht neemt.

‘Bij een renovatie vragen we onze klanten om ons op de hoogte te brengen. Een opsplitsing van een grote kamer in twee zou met het plaatsenstelsel leiden tot een hogere verzekeringspremie, maar met de premiebepaling volgens het volume zal dat niet het geval zijn. Zolang je geen bijbouw zet, zal er geen premie-aanpassing zijn’, zegt Byloos.

Alleen voor huizen

De woningverzekering per kubieke meter is vooralsnog niet beschikbaar voor appartementen of studio’s, omdat het voor zulke woningen niet mogelijk is om via de toepassing het volume te bepalen. Daarvoor blijft Corona Direct het plaatsenstelsel gebruiken.

Wie van 15 juni tot 15 juli een woningverzekering bij Corona Direct afsluit, krijgt 50 euro teruggestort van de verzekeraar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud