Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Hagelstorm van jaar geleden erkend als ramp

De federale ministerraad heeft een rist natuurrampen erkend en de koninklijke besluiten daarover zijn in het Belgisch Staatsblad verschenen. De opvallendste erkenning is die van de hagelstorm van 7, 8 en 9 juni 2014. Die wordt als ramp erkend in alle getroffen gebieden. Nu de erkenning er is, kunnen financiële tegemoetkomingen worden gevraagd.
Onder meer tuinbouwbedrijven in Wingene kregen het zwaar te verduren bij de hagelstorm van begin juni vorig jaar. ©BELGA

Op 7, 8 en 9 juni 2014 zorgde stevig onweer voor overvloedige regenval. Het onweer ging ook gepaard met hagel die tot veel schade leidde. Onder meer de regio rond de West-Vlaamse gemeente Wingene kreeg het hard te verduren. Voor die hagelschade worden de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams- en Waals-Brabant Antwerpen, Luik, Luxemburg en Namen en het arrondissement Brussel-Hoofdstad erkend als rampgebied.

De erkenning laat de geteisterden toe om hun dossier in te dienen voor het bekomen van een financiële tegemoetkoming. Ze hebben tot 30 september 2015 de tijd om een aanvraag daartoe in te dienen bij de dienst rampenschade.

Voor West-Vlaanderen werden ook stormen en noodweer op vier andere data, 24 januari, 10 en 20 oktober 2013 en 25 januari 2014, erkend als ramp. Deze erkenningen gelden telkens voor een beperkte lijst van gemeenten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud