Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Kan ik mijn reis annuleren door het coronavirus?

De meeste annulatieverzekeringen sluiten epidemieën uit. Wie tijdens zijn vakantie besmet raakt door het virus, kan doorgaans wel rekenen op zijn reisbijstandverzekering.
Advertentie
Een supermarkt in Italië.

Als u uw reis wilt annuleren wegens het coronavirus, krijgt u bij de meeste verzekeraars geen vergoeding van uw reisannulatieverzekering. Zo’n verzekering vergoedt (een deel van) de gemaakte reiskosten als u door onvoorziene gebeurtenissen en buiten uw wil om niet op reis kunt vertrekken, maar een epidemie is in de meeste contracten een uitsluiting.

Bij een beperkt aantal verzekeraars kunt u wel kosteloos annuleren, doorgaans mits aan de bijkomende voorwaarde dat Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft voldaan is en u de reis voor het afkondigen ervan boekte.

U kunt altijd uw reisorganisator of vliegtuigmaatschappij contacteren om na te gaan of u uw reis kunt annuleren, of eventueel wijzigen of uitstellen. Bij een negatief reisadvies annuleren organisatoren van pakketreizen kosteloos geplande reizen naar die bestemming. Als een luchtvaartmaatschappij een vlucht schrapt, dan wordt die terugbetaald.

Reisbijstand

Een reisbijstandsverzekering vergoedt de medische kosten tijdens uw vakantie. Of uw reisbijstandsverzekering tussenkomt als u door het coronavirus besmet raakt, hangt af van uw verzekering. Bij sommige verzekeringen vertrekt u op eigen risico zodra de epidemie bekend is en er een waarschuwing is van Buitenlandse Zaken. Andere verzekeraars zullen wel bijstand verlenen als u ziek wordt.

Als u niet ziek bent, komt de verzekeraar niet tussen voor een repatriëring naar België. Sommige verzekeraars betalen wel een dagvergoeding voor een verlengd verblijf door een epidemie in het land van bestemming.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud