Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Verzekeren tegen echtscheiding kan voortaan

Vanaf nu is het in België mogelijk zich in te dekken tegen de kosten bij een mogelijke echtscheiding. De verzekeraar ARAG is de eerste die een echtscheidingspolis in ons land aanbiedt.
De verzekering kan als koppel, maar ook individueel worden afgesloten. ©Ã‚© Creasource/Corbis

De echtscheidingspolis is een rechtsbijstandsverzekering die scheidende koppels tegemoetkomt bij de betaling van juridische kosten die met een echtscheiding gepaard gaan. 'Als het tot een scheiding komt, proberen we eerst het geschil in der minne op te lossen', zegt Mireille Urlus van ARAG maandag in de Mediahuis-kranten. 'Lukt dat niet, dan zijn alle juridische kosten gedekt: advocaten, experten, en andere gerechtskosten voor 3.750 euro per verzekerde.'

Wie dacht zo'n polis nog snel af te sluiten als de scheiding al in de lucht hangt, is eraan voor de moeite. Er geldt namelijk een wachttijd van drie jaar. De verzekering kan als koppel afgesloten worden, maar ook individueel.

Belastingvermindering

Mogelijk worden dergelijke rechtsbijstandsverzekeringen in de toekomst aantrekkelijker als er ook een belastingvermindering voor de verzekeringen zal gelden. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft een wetsontwerp klaar dat ertoe moet leiden dat rechtsbijstandsverzekeringen 120 euro per jaar fiscaal voordeel opleveren. Door de regeringscrisis is het echter nog niet duidelijk of de maatregel snel ingevoerd kan worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.