Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Zo bent u perfect verzekerd op skivakantie

Ook al bent u een goede skiër, een ongeval op de piste is nooit helemaal uit te sluiten.
Advertentie
©AFP

Een groot deel van de risico’s is al gedekt door de verplichte ziekteverzekering.

Voor internationale bijstand en repatriëring binnen Europa kunt u rekenen op Mutas, de alarmcentrale van de ziekenfondsen. Maar in specifieke gevallen zal die dekking tekortschieten. Het ziekenfonds voorziet bijvoorbeeld niet in een repatriëring van uw voertuig of van uw reisgenoten. Om helemaal gerust te zijn zult u dus een extra verzekering moeten afsluiten.

Hebt u al een reisongevallenverzekering, dan zijn vaak ook de skirisico’s in het pakket opgenomen.

Maar u kunt ook een verzekering aangaan die alleen op skirisico’s is gericht. Het komt er dan wel op aan alle formules goed te vergelijken, want de waarborgen kunnen sterk verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Een skiverzekering kan onder meer de volgende zaken dekken:

→ Financiële bijdrage in de huurprijs als uw ski-uitrusting beschadigd werd.

→ Financiële bijdrage bij diefstal van uw ski-uitrusting. Bij aangifte wordt een pv van de lokale autoriteiten gevraagd.

→ Kosten voor de reddingsoperatie bij een ongeval op de piste. Niet onbelangrijk, want een helikopter inzetten kost algauw 4.500 euro per uur of meer.

→ Kosten van de reddings- en zoekacties bij een ongeval buiten de piste. Soms geldt als voorwaarde dat u begeleid werd door een professionele skimonitor.

→ Medisch transport op de skipiste.

→ Medische verzorging en ziekenhuiskosten in het buitenland.

→ Medische repatriëring.

→ Terugbetaling skipas.

→ Nazorg bij terugkeer in België.

→ Annulatie bij gebrek aan sneeuw. Sommige verzekeraars bieden die garantie aan, maar alleen als het contract minstens 30 dagen voor vertrek wordt afgesloten.

Een gezin van vier dat enkele keren per jaar op reis gaat, sluit beter geen skiverzekering af voor een beperkte periode, maar een reisbijstandsverzekering - inclusief skiverzekering - voor een jaar. Bij Touring bijvoorbeeld kost een skiverzekering voor vier gedurende een periode van 10 dagen 59 euro, terwijl een reisbijstandsverzekering voor een heel jaar 113 euro kost.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud