shareholder

Akkoord voor de verwerving van een zorgresidentie in Zelhem (NL).

©Care Property

Care Property Invest meldt het akkoord onder opschortende voorwaarden voor de verwerving van de zorgresidentie “De Gouden Leeuw” gelegen in Zelhem in de provincie Gelderland.

Na realisatie van de opschortende voorwaarden zal zij via een Nederlandse dochtervennootschap het vastgoed van dit project verwerven. Woonzorgvoorziening “De Gouden Leeuw” Zelhem biedt de mogelijkheid tot permanent verblijf in 33 woonzorgappartementen en herbergt 7 kamers voor herstelverblijf.

Het project is gelegen in het centrum van Zelhem, een deelgemeente van Bronckhorst en is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis.

De exploitatie wordt reeds en zal ook na de effectieve verwerving worden waargenomen door Woonzorgvoorziening de Gouden Leeuw Zelhem B.V., onderdeel van “De Gouden Leeuw Groep” op basis van een nieuwe “triple net” langetermijnhuurovereenkomst met een minimale looptijd van 25 jaar (verlengbaar).

De conventionele waarde van dit project bedraagt circa € 10,1 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Dit is het zevende woonzorgproject dat we effectief zullen verwerven in Nederland. Bovendien wordt dit al onze tweede samenwerking op korte tijd met De Gouden Leeuw Groep, een Nederlands familiebedrijf dat een waaier aan professionele diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aanbiedt. Het totale aantal projecten in onze vastgoedportefeuille zou hierbij op 109 komen.”

De exploitatie

De exploitatie wordt reeds en zal ook na de effectieve verwerving worden waargenomen door Woonzorgvoorziening de Gouden Leeuw Zelhem B.V.. Deze vennootschap is een onderdeel van “De Gouden Leeuw Groep”, een familiebedrijf dat al sinds 2000 actief is in de particuliere zorg en ondertussen 2 zorglocaties uitbaat in het oosten van Nederland.

“De Gouden Leeuw Groep” biedt zorg op maat aan, afgestemd op de persoonlijke wensen en situatie van haar cliënten. Deze persoonlijke zorgvraag kan gaan van thuiszorg in de eigen woonomgeving, dagbesteding, tijdelijk verblijf in een zorghotel tot en met wonen, inclusief zorg, in één van de accommodaties van “De Gouden Leeuw Groep”. Zij biedt professionele diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan personen in alle leeftijdsfasen op het niveau van thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, ziekenhuis verplaatste zorg en terminale zorg.

Het onroerend goed zal ter beschikking gesteld worden door middel van een nieuwe jaarlijks indexeerbare langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van minimum 25 jaar (verlengbaar).

Het vastgoed

De zorgresidentie is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Zelhem, een deelgemeente van Bronckhorst. De voormalige gemeente Zelhem heeft drie woonkernen Zelhem, Halle en Velswijk, een aantal buurtschappen en een prachtig natuurrijk, uitgestrekt buitengebied.

Het voormalige gemeentehuis dateert uit circa 1867 en is onderdeel van het zorgcomplex. Het zorgcomplex onderging een volledige (her)ontwikkeling in 2007. Het gebouw bestaat uit 3 bovengrondse bouwlagen, en beschikt over 33 ruime woonzorgappartementen en een 7 kamers voor herstelverblijf.

“De Gouden Leeuw” Zelhem is uitgerust om zowel personen met een lichte als een zware zorgbehoefte te verwelkomen.

De transactie

Care Property Invest zal na de vervulling van de opschortende voorwaarden het vastgoed van deze zorgresidentie verwerven via een Nederlandse dochtervennootschap.

Dit onroerend goed heeft een conventionele waarde van circa € 10,1 miljoen. Deze waarde is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige. Het volledige bedrag zal gefinancierd worden met vreemd vermogen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud