shareholder

Oplevering "De Nieuwe Ceder" in Deinze.

©Care Property Invest

Care Property Invest meldt de oplevering van het volledige wooncomplex voor mensen met een beperking en niet-aangeboren hersenletsels “De Nieuwe Ceder” te Deinze, het eerste project voor personen met een beperking in de portefeuille van de Vennootschap. Na het opleveren van gebouwen C en D, op respectievelijk 7 juni 2019 en 6 mei 2019, werden vandaag ook gebouwen A en B opgeleverd.

“De Nieuwe Ceder” biedt in totaal plaats aan 86 bewoners, waarvan 36 bewoners in kamers en 50 bewoners in studio’s zullen verblijven, en genereert vanaf november bijkomende inkomsten voor de Vennootschap.

De DBF-overeenkomst (Design, Build en Finance) voor dit project, waarvoor de Vennootschap optrad als bouwheer en financier, werd ondertekend op 30 oktober 2017. Care Property Invest verkreeg een recht van opstal op de grond voor een periode van minstens 32 jaar van de eigenaar van de grond, cvba De Ceder. Zij sloot op haar beurt de overeenkomsten met betrekking tot de architectuur en de bouw van het project af, waarna de constructiewerken voor “De Nieuwe Ceder” gestart werden op 3 april 2018.

De uitbating van het wooncomplex wordt waargenomen door vzw Zorghuizen op basis van een erfpachtovereenkomst van het type “triple net”, met een jaarlijks indexeerbare canon. Deze erfpachtovereenkomst ging reeds in bij de oplevering van het eerste deel van dit project, met name bij de oplevering van gebouw D op 6 mei 2019 en heeft een looptijd van 28 jaar.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud