shareholder

Verwerving en herontwikkeling van een kerk tot een zorgresidentie in Hillegom (NL).

©Care Property Invest

Care Property Invest meldt de verwerving en herontwikkeling van de “St. Josephkerk”, die naast het monumentale kerkgebouw ook een bijhorende pastoriewoning en het zusterhuis omvat, tot een zorgresidentie. Dit project is gelegen in Hillegom (NL) en is het achtste project dat de Vennootschap effectief verwerft in Nederland, ditmaal via haar Nederlandse dochtervennootschap Care Property Invest.NL5 B.V.

Hiervoor ging zij over tot de aankoop van het vastgoed van dit monumentaal kerkgebouw en de bijhorende pastoriewoning en zusterhuis, gebouwd in 1927 naar plannen van de architect Jan Stuyt, en sloot zij voor de bouwwerkzaamheden gelijktijdig een turnkey-realisatieovereenkomst af met de ontwikkelaar Verdouw Advies B.V..

Het project zal beschikken over 38 onzelfstandige wooneenheden, waarvan 23 zorgstudio’s voor intensieve zorg, 7 herstelverblijfkamers en 8 zorgappartementen.

De uitbating zal vanaf de voorlopige oplevering gebeuren door Stepping Stones (onderdeel van Korian Group) op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een minimale looptijd van 20 jaar (verlengbaar).

De totale investeringskost van dit project bedraagt circa € 9 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “De verwerving en herontwikkeling van de St. Josephkerk in Hillegom is wederom een mooi voorbeeld van de manier waarop monumentale gebouwen weer een herbestemming met een maatschappelijke invulling kunnen krijgen. Voor de uitbating gaan we dan ook een veelbelovende samenwerking aan met Stepping Stones, de Nederlandse tak binnen Korian Group- voor onze Belgische projecten reeds een vertrouwde partner. De St. Josephkerk brengt het totaal aantal effectief verworven projecten in onze vastgoedportefeuille op 108.”

De exploitatie

Stepping Stones is een keten van kleinschalige, private verpleegtehuizen met een hoge kwaliteit in de zorg. Het bedrijf biedt gespecialiseerde 24-uurs zorg en woonvoorzieningen voor ouderen die lijden aan Alzheimer of verwante aandoeningen. Met haar persoonlijke benadering zorgt Stepping Stones voor een significante verbetering in de kwaliteit van het leven van haar bewoners. Stepping Stones is een dochteronderneming van de beursgenoteerde Europese zorggroep Korian. Korian is vandaag actief in maar liefst 6 landen (België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland) en heeft hier een netwerk van meer dan 850 woonzorgfaciliteiten uitgebouwd.

Het onroerend goed zal uitgebaat worden op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een initiële looptijd van minimum 20 jaar (verlengbaar) die jaarlijks geïndexeerd zal worden.

Het vastgoed

Na renovatie van deze voormalige kerk, pastoriewoning en zusterhuis zal het project 38 onzelfstandige wooneenheden omvatten. Alle drie deze gebouwen worden getransformeerd naar moderne seniorencomplexen met een uniek karakter dankzij de authentieke elementen die bewaard blijven van deze voormalige Rooms-Katholieke kerk.

De constructiewerken hiervoor zullen begin 2020 starten en de voorlopige oplevering van “St. Josephkerk” is voorzien medio 2021.

Het project is centraal gelegen en bevindt zich aan de doorgangsweg die heel Hillegom in de lengte doorkruist. Vlakbij het project bevindt zich het “Van Nispenpark” en diverse faciliteiten.

Het project zal vlot bereikbaar zijn, zowel met de wagen via de N208, N206, N207, A44 en A4, als met het openbaar vervoer dankzij verschillende bushaltes die naast het project liggen.

De transactie

De Nederlandse dochtervennootschap van Care Property Invest, Care Property Invest.NL5 B.V. ging over tot de aankoop van het vastgoed en sloot gelijktijdig voor de bouwwerkzaamheden een turn-key-realisatieovereenkomst af met de ontwikkelaar, Verdouw Advies B.V. De ontwikkelaar zal de ontwikkeling van het gebouw geheel voor eigen rekening en risico laten uitvoeren door de aannemers.

Het onroerend goed zal een geschatte totale investeringskost met zich meebrengen van circa € 9 miljoen, dewelke volledig gefinancierd zal worden met vreemd vermogen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud