shareholder

Verwerving van een zorgresidentie in Laag-Keppel (NL).

©Care Property

In navolging van het eerder gepubliceerde persbericht op 6 juni 2019, meldt Care Property Invest de verwerving van de zorgresidentie “De Gouden Leeuw” gelegen in Laag-Keppel in de provincie Gelderland.

Zij verwierf het vastgoed van dit project via haar Nederlandse dochtervennootschap, Care Property Invest.NL 4 B.V.. “De Gouden Leeuw” biedt de mogelijkheid tot permanent verblijf in 5 woonzorgappartementen en 14 woonzorgstudio’s voor bewoners met somatische aandoeningen. Personen met een tijdelijke zorgbehoefte kunnen terecht in het woonzorghotel, dat over 17 plaatsen beschikt.

Het pand is gelegen tegen het centrum van Laag-Keppel, een deelgemeente van Bronckhorst. Bewoners kunnen volledig tot rust komen in deze landelijke omgeving, vlakbij de jachthaven.

De exploitatie wordt waargenomen door Woonzorgvoorziening zorghotel de Gouden Leeuw B.V., onderdeel van “De Gouden Leeuw Groep” op basis van een nieuwe “triple net” langetermijnhuurovereenkomst met een minimale looptijd van 20 jaar (verlengbaar). Het project genereert vanaf vandaag bijkomende inkomsten voor de Vennootschap.

De conventionele waarde van dit project bedraagt circa € 5,6 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest;

“Na de verwerving van een project in Middelburg vorige week, is dit het zesde woonzorgproject dat we effectief verwierven in Nederland. Bovendien is dit onze eerste samenwerking met De Gouden Leeuw Groep, een Nederlands familiebedrijf dat een waaier aan professionele diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aanbiedt. Het totale aantal projecten in onze vastgoedportefeuille bedraagt met dit project erbij 107.”

De exploitatie

De exploitatie wordt waargenomen door Woonzorgvoorziening zorghotel de Gouden Leeuw B.V.. Deze vennootschap is een onderdeel van “De Gouden Leeuw Groep”, een familiebedrijf dat al sinds 2001 actief is in de particuliere zorg en ondertussen 2 zorglocaties uitbaat in het oosten van Nederland.

“De Gouden Leeuw Groep” biedt zorg op maat aan, afgestemd op de persoonlijke wensen en situatie van haar cliënten. Deze persoonlijke zorgvraag kan gaan van thuiszorg in de eigen woonomgeving, dagbesteding, tijdelijk verblijf in een zorghotel tot en met wonen, inclusief zorg, in één van de accommodaties van “De Gouden Leeuw Groep”. Zij biedt professionele diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan personen in alle leeftijdsfasen op het niveau van thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, ziekenhuis verplaatste zorg en terminale zorg.

Het onroerend goed werd ter beschikking gesteld door middel van een nieuwe jaarlijks indexeerbare langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van minimum 20 jaar (verlengbaar).

Het vastgoed

De zorgresidentie is gehuisvest in een historisch pand tegen het centrum van Laag-Keppel, een sterk vergrijsde deelgemeente van Bronckhorst. De landelijke omgeving, vlakbij de jachthaven aan de Oude Ijssel, zorgt voor een erg rustige woonervaring voor de residenten van “De Gouden Leeuw”. Winkels, supermarkten en horecagelegenheden bevinden zich buiten Laag-Keppel zelf, in de nabijgelegen woonkernen (op ongeveer 4 kilometer afstand).

De bushalte bevindt zich op 120 meter van het project (verbinding Arnhem-Doetinchem) en met de wagen is “De Gouden Leeuw” bereikbaar via de N317 (Doetinchem/Ellecom), de N314 (Laag-Keppel/Zutphen) en de N814 (Laag Keppel/Wehl).

Het project bestaat uit 4 bouwlagen en beschikt over 5 ruime woonzorgappartementen, 14 woonzorgstudio’s voor bewoners met somatische aandoeningen en 17 zorghotelplaatsen. De zorgresidentie beschikt ook over een publiek toegankelijk restaurant met eigen keuken, waar dagelijks verse maaltijden geserveerd worden. Bij mooi weer kunnen de bewoners gebruik maken van het terras op de binnenplaats.

“De Gouden Leeuw” is uitgerust om zowel personen met een lichte als een zware zorgbehoefte te verwelkomen.

De transactie

Care Property Invest verwierf het vastgoed van dit project via haar Nederlandse dochtervennootschap, Care Property Invest.NL 4 B.V..

Dit onroerend goed heeft een conventionele waarde van circa € 5,6 miljoen. Deze waarde is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige. Het volledige bedrag werd gefinancierd met vreemd vermogen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud