shareholder

Celyad kondigt benoeming van Dr. Frederic Lehmann tot Vicepresident immuno-oncologie aan

©Celyad

Celyad (Euronext Brussel en Parijs, en NASDAQ: CYAD), leider in de ontdekking en ontwikkeling van engineered celtherapieën, kondigde vandaag de benoeming van Dr. Frederic Lehmann tot Vicepresident immuno-oncologie aan, een nieuwe functie die werd gecreëerd. De benoeming wordt van kracht op 14 september 2015.

In deze hoedanigheid zal Dr. Lehmann verantwoordelijk zijn voor de volledige oncologieactiviteit van Celyad. Zijn rol bestaat erin Celyad’s groeistrategie te ontwikkelen en implementeren met als doel het bedrijf te positioneren als de leider in engineered celtherapieën voor immuno-oncologische toepassingen. Daarbij zal hij voortbouwen op het toonaangevende kandidaatproduct op het vlak van immuno-oncologie, de Natural Killer Receptor NKG2D CAR Tcellen.

Dr. Vincent Brichard blijft aan boord als strategisch adviseur in de vertegenwoordiging van ViaNova SPRL ter exploitatie van nieuwe opportuniteiten binnen het immuun-oncologisch portfolio.

“Ik ben bijzonder verheugd dat we Frederic in ons bedrijf welkom mogen heten,” zei Christian Homsy, CEO van Celyad. “Voor een celtherapiebedrijf dat grensverleggende immunotherapieën tegen kanker ontwikkelt, is niets belangrijker dan met ervaren wetenschappers continu te bouwen aan onze mogelijkheden en onze gezamenlijke expertise.

Met Frederic krijgen we er een enorme ervaring op het vlak van oncologie en een echte teamleider bij, en ik verwacht dat hij snel zal voortbouwen op de mogelijkheden die onze unieke pipeline voor immuno-oncologie te bieden heeft.”

Dr. Lehmann beschikt over een ruime ervaring met de ontwikkeling van oncologiegeneesmiddelen van de vroege tot de late fase, waaronder het ontwerp van klinische proeven, translationeel onderzoek, en klinisch risicobeheer. Hij studeerde af als arts, begon zijn academische carrière aan het Ludwig Instituut voor Kankeronderzoek in Brussel en werkte daarna voor het Jules Bordet Instituut. Hij verhuisde vervolgens naar de Europese Organisatie voor Onderzoek en Behandeling van Kanker (EORTC), waar hij medisch adviseur werd. Zijn carrière in de bedrijfswereld begon Dr. Lehmann bij GlaxoSmithKline, waar hij aan het hoofd stond van het vroege wereldwijde klinische ontwikkelingsprogramma voor kankervaccins van het bedrijf, waarna hem de leiding over de onderzoeks- en ontwikkelingsincubator voor kankerimmunotherapieën werd toevertrouwd. Dr. Lehmann heeft een dokterslicentie en een master in hematologie en oncologie.

“Celyad staat voor een belangrijk keerpunt. Zo maakt het maximaal gebruik van wetenschappelijke en klinische inzichten die het onlangs verworven heeft binnen zijn nieuwe “Natural Killer Receptor NKG2D CAR T” platform ter exploitatie van het steeds belangrijker wordende domein van de immuno-oncologie. Ik ben bijzonder verheugd dat ik  aan iets mag meewerken dat van  cruciaal belang is en mogelijk het leven van patiënten kan veranderen, doorverder uitzoeken wat het potentieel is van NKG2D CAR T-cellen en andere kandidaattherapieën in onze preklinische ontwikkeling”, aldus Dr. Lehmann.

Dr. Lehmann zal werken in het Belgische Mont-Saint-Guibert en zal rechtstreeks rapporteren aan CEO Christian Homsy.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud