shareholder

Cofinimmo breidt haar zorgvastgoedportefeuille uit naar Spanje

Cofinimmo vestigt zich in Spanje met een eerste pijplijn van vijf nieuwbouwprojecten in zorgvastgoed. Het investeringsbudget voor de terreinen en de werken bedraagt in totaal 45 miljoen EUR. De projecten zijn reeds voorverhuurd aan één van de grootste uitbaters in Spanje.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Na België, Frankrijk, Nederland en Duitsland, breidt Cofinimmo haar activiteiten uit naar Spanje. Dit stemt overeen met de strategie van de Groep, namelijk de versterking van haar leiderschapspositie in zorgvastgoed in Europa en een grotere geografische diversificatie van haar portefeuille. Wij hebben de ambitie om in dit land een aanzienlijke portefeuille uit te bouwen. Bovendien starten wij een partnerschap met een toonaangevende uitbater in de zorgsector in Spanje.”

De Spaanse zorgvastgoedsector

Spanje telt ongeveer 47 miljoen inwoners, waarvan 19% 65-plussers en 6% 80-plussers zijn. Hoewel deze huidige demografische situatie vergelijkbaar is met die van andere Europese landen, biedt Spanje interessante groeivooruitzichten, aangezien de oudere bevolking in Spanje naar verwachting aanzienlijk sneller zal groeien dan in België en Frankrijk (in Spanje stijgt het aantal 65-plussers jaarlijks met meer dan 1,8%, vergeleken met grosso modo 1,3% in België of Frankrijk).

Bovendien, met een gemiddelde van 44 bedden per 1.000 65-plussers, is Spanje uitgerust met minder en vaak oudere woonzorgcentra dan andere Europese landen. De verwachting is echter dat dit snel zal ingehaald worden.

Aldus biedt Spanje interessante perspectieven voor Cofinimmo bij het ontwikkelen van haar portefeuille en het inzetten van haar vastgoedexpertise. Cofinimmo heeft de ambitie bij te dragen tot het invullen van de behoefte aan modernere woonzorgcentra in Spanje en biedt haar jarenlange ervaring in de ontwikkeling en renovatie van zorginstellingen aan.

Vandaag is er in Spanje een aanbod van ongeveer 380.000 bedden. Deze worden beheerd door uitbaters in de privésector, liefdadigheidsverenigingen en publieke uitbaters, die elk ongeveer een derde van de bedden voor zich nemen. De 15 grootste privéuitbaters vertegenwoordigen samen ongeveer 22% van het totale aantal bedden.

De verrichting

De groep Cofinimmo heeft (via haar dochtervennootschap Gloria Health Care Properties, S.L.U.) overeenkomsten gesloten voor de verwerving van een eerste perceel in Spanje. Op dit perceel zal een woonzorgcentrum gebouwd worden. Het investeringsbudget voor de vijf terreinen en de werken samen bedraagt 45 miljoen EUR.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud