shareholder

Cofinimmo sluit 15-jarige overeenkomst voor herontwikkelingsproject Quartz

©COFINIMMO

Vandaag heeft Cofinimmo een overeenkomst ondertekend met de European Free Trade Association (EFTA), de EFTA Surveillance Authority (ESA) en het Financial Mechanism Office (FMO), waarbij deze instanties vruchtgebruiker zullen worden van het volledige kantoorgebouw Quartz. De overeenkomst gaat in na de oplevering van de werken, voorzien in de loop van 2020, en heeft een looptijd van 15 jaar.

De site, gelegen op de Kunstlaan in het centrum van Brussel (‘CBD’), omvatte vroeger een gebouw dat bijna 20 jaar lang verhuurd werd aan de Regie der Gebouwen. Nadat het pand vrijkwam in januari 2017, werd het volledig afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw die een centrale rol zal opeisen op de Kunstlaan. Het nieuwe project, waarvoor een architectuurwedstrijd werd uitgeschreven, werd volledig ontworpen in een Building Information Modelling (BIM) omgeving. Het gebouw heeft een transparante architectuur en voorziet integrale glasgevels, met onder meer een uitzicht op de binnentuin vanuit de Jozef II-straat.

Quartz zal bijna 9 200 m² moderne en moduleerbare kantoren en polyvalente oppervlakten aanbieden, verdeeld over acht verdiepingen. Bovendien hebben de verdiepingen een uitzonderlijke vrije hoogte van drie meter, waardoor de gebruikers over de gehele verdieping kunnen genieten van een maximale hoeveelheid daglicht. Op het dak zal ook een terras worden ingericht.

Cofinimmo beoogt een BREEAM Excellent certificering (reeds verkregen voor de Designfase). Het gebouw zal niet alleen aan de energieregelgeving van 2015 beantwoorden, maar ook aan bijkomende, hoge duurzaamheids- en kwaliteitseisen die Cofinimmo stelt voor haar bouw-, renovatie- en herontwikkelingsprojecten. Het budget van de werken is op 24 miljoen EUR geraamd.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: "Het succes van dit project weerspiegelt de in-house expertise van Cofinimmo. Het feit dat wij een jaar vóór de oplevering van de werken een gebruiker op lange termijn hebben gevonden voor dit gebouw, bewijst dat de Quartz-ontwikkeling gepast inspeelt op de huidige vraag naar kwalitatieve kantoorruimte in het centrum van Brussel (‘CBD’).”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud