shareholder

Cofinimmo verkoopt kantoorgebouw Kolonel Bourg 105

OFFICES - Immeuble de bureaux The Gradient - Bruxelles Périférie

Cofinimmo heeft vandaag een onderhandse overeenkomst ondertekend met betrekking tot de verkoop van het kantoorgebouw Kolonel Bourg 105, gelegen in de Kolonel Bourgstraat in de gedecentraliseerde zone van Brussel, voor meer dan 3 miljoen EUR. Dit bedrag is hoger dan de laatste reële waarde (op 31.03.2019) bepaald door de onafhankelijke waarderingsdeskundige van Cofinimmo. De authentieke akte zou ten laatste in september 2019 ondertekend moeten worden.

Het gebouw telt meer dan 2 600 m² kantooroppervlakte. Er huizen verschillende huurders en er is een gedeeltelijke leegstand.

In het kader van de Mediapark en E40 Parkway projecten van de stad Brussel, zal de omgeving van het gebouw herontwikkeld worden naar een groene, gedeeltelijk residentiële zone in de schaduw van de alom bekende VRT-toren. Ook dit kantoorgebouw zal door de nieuwe eigenaar, het Gentse Revive, herontwikkeld worden naar een residentieel gebouw.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: "Met de verkoop van dit gebouw zetten we onze strategie in de kantorensector voort. Deze bestaat erin het globale evenwicht van de kantorenportefeuille te verbeteren door het aandeel van de portefeuille dat wordt geïnvesteerd in de gedecentraliseerde zone te verminderen ten voordele van gebouwen in het Central Business District van Brussel.”

Nicolas Bearelle, Chief Executive Officer van Revive: "Deze recente aankoop past in onze diversificatie en groeiambitie om een belangrijke speler te worden in de residentiële huurmarkt. Binnenstedelijk betaalbaar wonen dat daarenboven ook nog eens voldoet aan de strengste energetische eisen, zal na 2020 een kritisch element blijven in de vastgoedmarkt. Door de reconversie van dit ideaal gelegen kantoorgebouw, willen we tevens ook meewerken aan het nijpend mobiliteitsprobleem, door wonen en werken naadloos met elkaar te verbinden. Deze aankoop maakt deel uit van het Goodlife Fund dat door Revive gemanaged wordt en zal gecommercialiseerd worden onder de naam “Hejme” een “Housing as a Service” component van de Revive groep dat operationeel gaat deze zomer op de site “Ekla” in SintJans Molenbeek.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud