shareholder

Cofinimmo verwerft een portefeuille van vier woonzorgcentra in Duitsland

Maison de repos et de soins 'Christinenhof' - Lüneburg (DE)

De groep Cofinimmo heeft voor notaris een overeenkomst gesloten, onder voorwaarden, betreffende de verwerving van vier woonzorgcentra. De sites, verspreid over Duitsland, hebben een totale bovengrondse oppervlakte van ongeveer 29 000 m² en tellen ongeveer 430 bedden. Voor alle activa werden ‘Dach und Fach’ 1 huurovereenkomsten met een looptijd van 25 jaar afgesloten met de uitbater Curata Care Holding GmbH.

De voorwaarden (voornamelijk van administratieve aard) zouden in de komende weken opgeheven moeten zijn. De verwervingsprijs zal op dat moment worden betaald. Daar bovenop is een enveloppe van 6 miljoen EUR voor werkzaamheden voorzien. De totale verwervingsprijs na de werken bedraagt ongeveer 50 miljoen EUR. De huurprijzen worden geïndexeerd op basis van de Duitse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement zal na de werken nog steeds in overeenstemming zijn met de huidige marktvoorwaarden.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: "Wij zijn verheugd om de verwerving van deze vier woonzorgcentra aan te kondigen. Hierbij zal Cofinimmo gebruik maken van haar vastgoedknowhow om de sites te verbeteren tot toekomstgerichte zorgfaciliteiten. Bovendien verwelkomen wij met Curata Care Holding GmbH een nieuwe uitbater in onze portefeuille. Deze transactie weerspiegelt de actieve voortzetting van onze groei in de zorgvastgoedsector in Duitsland.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud