shareholder

Cofinimmo verwerft een vennootschap in Brussel Central Business District

Centre de consultations médicales De Driesten - Eemnes (NL)

Op 20.05.2019 heeft Cofinimmo 100 % van de aandelen verworven van de vennootschap die eigenaar is van het kantoorgebouw Wet 85, gelegen aan de Wetstraat, in het hart van de Europese wijk van Brussel (Central Business District). De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 6 miljoen EUR.

Het gebouw zal deels afgebroken worden om plaats te maken voor een grondige renovatie.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: "De verwerving van deze vennootschap illustreert de strategie van Cofinimmo in de kantorensector. Dit bestaat erin het globale evenwicht van de kantorenportefeuille te verbeteren door het aandeel van de portefeuille dat wordt geïnvesteerd in de gedecentraliseerde zone te verminderen ten voordele van gebouwen in het Central Business District van Brussel. Bovendien biedt deze verwerving een belangrijk potentieel aan waardecreatie, net als de recentste herontwikkelingen Belliard 40 en Quartz. Wij hebben de nodige competenties en expertise in huis om ook van dit project een succes te maken."

Het gebouw

De site, gelegen in de Wetstraat, is, dankzij haar uitstekende ligging zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw ligt boven de toegang tot een metrostation en op wandelafstand van twee treinstations.

Cofinimmo verwierf de vennootschap met de vergunningen voor de herontwikkeling van het gebouw inbegrepen. De oplevering van de werken wordt verwacht in 2021.

Het nieuwe gebouw zal een kantooroppervlakte van ongeveer 3 200 m², verdeeld over acht verdiepingen, en een commerciële oppervlakte van ongeveer 500 m² op het niveau van het metrostation, aanbieden.

Het gebouw zal na de herontwikkeling voldoen aan hoge milieukwaliteitsnormen. Met een laag energieverbruik en de implementatie van twee groene patio’s, wordt er een BREEAM ‘Excellent’ certificaat geviseerd.

De glazen lobby zal tot aan het voetpad reiken waardoor de gecreëerde ruimte aangenaam wordt voor alle gebruikers van de omgeving. De gevel zal na de herontwikkeling het aanzicht van een deel van deze drukbezette Brusselse ader veranderen.

De transactie

De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 6 miljoen EUR. Daarenboven wordt het budget voor de werken geschat op enkele miljoenen EUR.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud