shareholder

Cofinimmo verwerft een woonzorgcentrum in Nederland

©cofinimmo

Op 01.02.2019 verwierf Cofinimmo via haar dochteronderneming Superstone NV het woonzorgcentrum ‘Kastanjehof’ voor ongeveer 4 miljoen EUR. De instelling ligt in een residentiële wijk te Velp, op amper vijf km van Arnhem, een stad met bijna 160 000 inwoners, in de provincie Gelderland. De verkoper is Triodos Vastgoedfonds N.V.

Het gebouw werd opgetrokken in 2012, telt een bovengrondse oppervlakte van om en bij de 1 800 m² en biedt plaats aan 30 bewoners. Het geniet bovendien een A++ energielabel. Het gebouw is ontworpen en volledig uitgerust voor residenten met oriëntatieproblemen en/of dementie.

Het gebouw is verhuurd aan Stichting Attent Zorg en Behandeling via een ‘dubbel netto’ 1 huurovereenkomst met een resterende looptijd van 9 jaar. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt ongeveer 5,5 %.

Deze nieuwe uitbater in de portefeuille van Cofinimmo is gespecialiseerd in intramurale, revalidatie-, en thuiszorg. De Stichting Attent Zorg en Behandeling telt ongeveer 780 voltijdse medewerkers en 600 vrijwilligers die instaan voor de verzorging van 1 200 patiënten en baat 11 locaties uit in de buurt van Arnhem.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “Deze verwerving kadert in onze strategie om het zorgvastgoedaandeel in onze portefeuille de komende jaren te versterken, met bijzondere aandacht voor de ecologische voetafdruk van onze gebouwen. Wij zijn verheugd om een uitbater met goede reputatie als Stichting Attent Zorg en Behandeling tot onze partners te mogen rekenen.”

1 De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud