shareholder

Cofinimmo verwerft een zorgvastgoedsite in Nederland

Centre de consultations médicales De Driesten - Eemnes (NL) ©cofinimmo

Cofinimmo heeft via een dochtervennootschap het eerstelijnszorgcentrum ‘Regionaal Medisch Centrum Tergooi’ te Weesp (NL), op een boogscheut van Amsterdam voor circa 7 miljoen EUR verworven.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Deze transactie sluit volledig aan bij onze doelstelling om in Nederland te groeien. Onze Nederlandse zorgvastgoedportefeuille bereikt nu om en bij 250 miljoen EUR. Met stichting Tergooi verwelkomen we een stabiele zorgonderneming met een duidelijke visie op zorg.”

De site

Het gebouw ‘Regionaal Medisch Centrum Tergooi’ werd opgetrokken in 1991 en ligt in Weesp, op een 15-tal km van het centrum van Amsterdam. De gemeente is in volle expansie. In 2017 werd er gestart met de bouw van 2.800 nieuwe woningen en in juni 2019 zijn Weesp en Amsterdam ambtelijk gefuseerd.

Het heeft een bovengrondse oppervlakte van 2.900 m². Sinds de opening van haar gloednieuw Regionaal Medisch Centrum in april 2019 werd de stichting Tergooi hoofdhuurder. Ze heeft de mogelijkheid om er bijkomende oppervlakten te huren in functie van de uitbreiding van haar activiteiten en er dus haar aanwezigheid voor de lange termijn te bestendigen.

De ligging van het gebouw, tussen het stadscentrum en de nieuwe urbanisatie, zorgt ervoor dat het uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer. Zo is het treinstation van Weesp op slechts enkele minuten stappen. Werken om de duurzaamheid te optimaliseren ten laste van de verkoper, nl. het plaatsen van nieuwe ledverlichting en een nieuwe verwarmingsinstallatie, zijn momenteel aan de gang en zullen klaar zijn in juli 2019. Hierdoor zal het gebouw een energielabel A krijgen.

De verrichting

Cofinimmo heeft de huurovereenkomsten met de huidige huurders overgenomen. Deze overeenkomsten zijn van het type dubbel netto1 en hebben een gemiddelde resterende looptijd van 6 jaar. Ze worden jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement bedraagt ongeveer 6%, wat in lijn ligt met de ligging van het gebouw.

Over de stichting Tergooi

De stichting Tergooi zag in 2006 het levenslicht, met de samensmelting van twee regionale algemene ziekenhuizen van het Gooi. Op dit ogenblik overkoepelt ze hier met drie vestigingen de regionale zorg van de Gooi en Vechtstreek (Hilversum, Blaricum en Weesp) en plant het een compleet nieuw ziekenhuis in Hilversum. Tergooi wil zorgverlening dichterbij de patiënt brengen en wil waardevol zijn voor haar patiënten en hun naasten, haar partners en haar medewerkers.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud