shareholder

Nieuwe verwerving in Duitsland

©Sofie Van Hoof

Op 01.09.2017 werd de Cofinimmo Groep eigenaar van het woonzorgcentrum Villa Sonnenmond in Neustadt im Westerwald (Rijnland-Palts – DE) voor een bedrag van 6,1 miljoen EUR. Dit brengt de totale reële waarde van de Duitse portefeuille op 136 miljoen EUR.

De instelling is verhuurd aan Convivo Holding GmbH, een uitbater gebaseerd te Bremen (DE) die reeds een twintigtal zorginstellingen beheert en gespecialiseerd is in de verzorging en huisvesting van afhankelijke senioren.

Er werd een ‘dubbel netto’¹-huurovereenkomst van 25 jaar afgesloten, met een verlengoptie van vijf jaar. De huur zal geïndexeerd worden op basis van de Duitse consumentenprijsindex. Het initieel bruto huurrendement bedraagt 6,20 %.

Villa Sonnenmond is een site met een bebouwde bovengrondse oppervlakte van 2 940 m² en 71 bedden die verdeeld zijn over drie met elkaar verbonden gebouwen. Het hoofdgebouw werd in 1982 gebouwd en deed oorspronkelijk dienst als hotel. Het werd volledig vernieuwd in 1999 en omgevormd naar een woonzorgcentrum. Twee uitbreidingen werden nadien toegevoegd in 2007 en 2012. Het complex werd ingericht als een dorp, met tal van kleuren, verlichte straten met namen als ‘Waldweg’ (‘Bosweg’) of ‘Westerwaldsteig’ (‘Westerwaldsteeg’), kleine pleintjes met bomen en zitbanken, een gemeentehuis, een postkantoor, een kapsalon. Dit concept van ‘een dorp in het gebouw’, waarbij alles gebaseerd is op de herinnering, is uitermate aangepast voor gedesoriënteerde senioren. Het ontving in 2009 de ‘bpa²-Quality Award’.

1 In Duitsland wordt ‘dubbel netto’ vaak vervangen door ‘Dach & Fach’.
2 Bundesverband privater Anbieter sozialer Dienste (bpa) : de grootste belangenvertegenwoordiging van particuliere aanbieders van sociale diensten in Duitsland.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud