Aandeel Apple krijgt vleugels dankzij betere kwartaalcijfers

Het aandeel Apple gaat dinsdagmiddag fors hoger op Wall Street nadat de Amerikaanse technologiegroep gisteren met beter dan verwachte kwartaalcijfers op de proppen was gekomen.

(tijd) - Na ruim een halfuur handel staat het aandeel 6,6 procent hoger op 185,79 dollar.

Apple maakte gisteren na beurstijd bekend dat het in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2006/2007 een nettowinst van 904 miljoen euro had geboekt. Dat is een groei met 67 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Per verwaterd aandeel steeg de winst van 62 dollarcent naar 1,01 dollar. Daarmee deed de groep rond topman Steve Jobs het een pak beter dan verwacht: analisten geraadpleegd door het financiële persagentschap Bloomberg hadden een winst per aandeel van 86 dollarcent in het vooruitzicht gesteld. Ook de omzet van 6,2 miljard euro kwam boven de verwachtingen uit. Analisten hadden gerekend op een omzet van 6,01 miljard euro.

De sterke cijfers waren te danken aan de stijgende vraag naar Mac-computers, iPhone-telefoontoestellend en de aanhoudende populariteit van de iPod-muziekspelers.

Voor het eerste kwartaal van zijn nieuwe boekjaar rekent Apple om een omzet v an 9,2 miljard dollar en een verwaterde winst per aandeel van 1,42 dollar.

Foto: AFP

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie