Het weer voor dinsdag 3 februari

Vandaag wordt het uitermate zacht. De oorzaak hiervoor is de aanvoer van een luchtmassa uit de subtropen. Die luchtmassa wordt naar onze omgeving gebracht met een strakke zuidwestelijke stroming. In deze stroming trekken verschillende storingen mee naar het noorden, maar ze bevinden zich meestal net ten noorden van ons land.

Vandaag is het de eerste uren van de dag meestal zwaar bewolkt tot betrokken en misschien valt her en der zelfs wat regen. Naarmate de ochtend vordert, wordt het allemaal wat vriendelijker en breekt de bewolking open. Het blijft dan overal droog met vooral in de namiddag soms brede opklaringen in het zuidelijke deel van het land. In het noorden en aan zee blijft de bewolking hardnekkiger en is de kans op een opklaring eerder klein. Zelfs een druppel regen behoort daar de hele dag tot de mogelijkheden. Het is uitermate zacht met maxima tot 16 graden maar, net zoals vorige dagen is het winderig met rukwinden mogelijk tot 60 km/u.

Vannacht verandert er niet zo veel. In het noorden van het land en vooral aan zee blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met steeds kans op een verloren duppeltje regen of motregen. Elders in het land blijft het droog met opklaringen. Vooral in het zuiden van het land zijn er brede opklaringen, maar daar kunnen dan weer na middernacht mistbanken of lage wolkenvelden gevormd worden. De minima zijn hoog voor de tijd van het jaar en schommelen tussen 5 graden in het zuiden en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind blijft matig waaien uit zuid-zuidwest met rukwinden tot 50 km/u.

Woensdag houdt het zachte weer aan en kunnen de maxima nog een graadje hoger klimmen, misschien wel tot 17 graden. In de bewolking is er geen verandering: hardnekkige wolken in het noorden en brede opklaringen in het zuiden.

Donderdag neemt de dag een droge start en zijn er nog opklaringen mogelijk in het oosten. Later neemt de bewolking toe vanuit het westen, na de middag gevolgd door regen of buien. De maxima handhaven zich rond 15 graden bij een matige WZW-wind.

Vrijdag wordt de atmosfeer rustiger en doet de ZW-wind het kalmer aan. Het is wel overal nadrukkelijk bewolkt en lokaal kan wat lichte regen of motregen vallen. Opklaringen zijn er niet of nauwelijks. Het blijft zacht met maxima tot 14°C.Gekoppeld aan een lagedrukgebied met de kern nabij Denemarken is een regenzone die tergend traag over ons land trekt. Dat is slechts tijdelijk, want daarna overheersen de droge perioden en bovendien, met een beetje geluk, zien we af en toe de zon. Ook de wind en de hoge temperaturen maken deel uit van het verhaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud