Advertentie

Het weer voor donderdag 30 oktober

Het wordt droger

Een storing trekt naar het oosten, waarbij het vanuit het westen droger wordt. Een regenzone meldt zich volgende nacht reeds aan de kust. De wind neemt toe in kracht.

Het is zwaar bewolkt en nevelig. Plaatselijk komt er mist voor en hier en daar valt er regen of motregen. Geleidelijk aan wordt het in het westen droger en na de middag breekt de zon door de bewolking in de kustgebieden.

In het oosten regent het tot in de namiddag, maar nadien volgen ook daar opklaringen en blijft het, op een enkele bui na, droog.

De wind krimpt naar het zuiden en spant aan tot matig, windkracht 3 tot 4. 's Avonds waait het hard. Het blijft te koud voor oktober met maxima tussen 3 en 9 graden.

Vannacht is het droog en komen er tijdelijk opklaringen voor. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en tegen middernacht volgt er regen aan de kust. De regen trekt vervolgens naar het oosten. Opgepast voor watergladheid op de wegen.

Er komt een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind opzetten, windkracht 4 tot 5. Windstoten tot 60 km/u zijn mogelijk. De minima zijn begrepen tussen 1 graad in de Ardennen en 5 of 6 graden in het westen.

De volgende dagen domineren depressies en storingen het weer. Het weekend belooft wisselvallig en nat te worden.

Vrijdag zorgt een storing voor regen in het zuidoosten, mogelijk met onweer. Elders is het wisselend bewolkt en komen er plaatselijk buien opzetten. Het wordt zachter met maxima tussen 7 en 12 graden.

Zaterdag is het overwegend droog, maar later neemt de bewolking vanuit het westen toe en na de middag volgen er regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Zondag regent het. De grote neerslaghoeveelheden kunnen leiden tot watergladheid. Pas na de middag wordt het vanuit het westen droger. Maxima rond 10 graden en een krachtige zuidwestenwind.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud