Het weer voor vrijdag 12 november: een koude ochtend

De Europese weerkaart wordt momenteel gekenmerkt door twee hogedrukgebieden die mekaar opzoeken en als het ware een brug vormen boven onze regio. Anderzijds heerst een krachtige en diepe depressie boven het noorden van Scandinavië. Een storing, verbonden aan dit lagedrukgebied, trekt vanavond en vannacht doorheen ons land en zorgt daarbij voor wat nattigheid. Dus ondanks de hoge drukwaarde op de barometer blijft het niet geheel droog.

Vandaag is het bij aanvang koud en nevelig met op vele plaatsen temperaturen rond of net onder het vriespunt. De ramen van buitenslapende auto's zullen dan ook eerst moeten ontdooit worden. In ieder geval is het vanochtend licht bewolkt en komt de zon er geregeld bij te pas. Tegen de middag neemt de bewolking echter toe in het westen van het land en deze bewolking spreidt zich na de middag verder uit over de rest van het land. Later in de namiddag gaat het dan wat licht regenen, eerst aan ze

e en tegen de avond ook in het centrum. Het oosten houdt het mogelijk droog tot de avond. De maxima schommelen in Vlaanderen tussen 8 en 11 graden. Op de Hoge Venen bereikt het kwik maximaal een graad of 5. Er waait een zwakke tot hooguit matige ZW-wind.

Vannacht is het overal zwaar bewolkt en periodiek valt er wat lichte regen of motregen (natte sneeuw of zelfs sneeuw in de Ardennen). Tegen de ochtend wordt het alweer droger met opklaringen in het westen. De wind draait naar noordwest en wakkert tegen de ochtend aan. Hierdoor krijgen nevel en mist geen kans om zich te vormen. De minima liggen in Vlaanderen tussen 4 en 7 graden, in de Ardennen daalt het kwik tot in de buurt van het vriespunt.

Zaterdag is het eerst nog regenachtig in het oosten. Al gauw wordt het overal droger en blijft het, op een enkele bui na, meestal droog. De buien in de Ardennen zijn winters van karakter. Maxima rond 7 graden.

Zondag wisselen, na het optrekken van het ochtendgrijs, wolkenvelden en opklar

ingen elkaar af en het blijft overwegend droog. Het kwik kan een fractie hoger opklimmen en bereikt gemiddeld 9 graden. Er waait een zwakke tot matige wind.

Maandag is het eerst droog en wisselend bewolkt. Na de middag komt er geleidelijk aan meer bewolking opzetten, later vanuit het noordwesten gevolgd door enkele buien. De maxima handhaven zich rond een gemiddelde van 9 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud