Weeerbericht voor dinsdag 29 oktober: veel bewolking

Een storing zorgt voor veel bewolking. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied nabij de Alpen, wordt de neerslag uit deze bewolking sterk beperkt. 's Avonds verliest het hogedrukgebied zijn invloed en nemen de neerslagkansen toe.

Het is rustig, maar koud in de ochtend. In de Ardennen is er kans op lichte grondvorst, elders liggen de minima tussen 4 en 6 graden. Hier en daar komt er nevel voor en ten zuiden van Samber en Maas zijn er mistbanken mogelijk. Wolkenvelden domineren het weer . Hoewel de nadruk ligt op een droog weerbeeld, is het niet uitgesloten dat er in het westen en het noorden een spatje regen valt. Vanmiddag volgen er opklaringen vanuit het zuiden en is het droog. Aan zee en in het noorden heeft de zon het moeilijk door de bewolking te breken. De naar zuid-zuidwest ruimende wind spant aan tot matig, windkracht 3 of 4. De temperaturen zijn normaal voor het seizoen met maxima tussen 9 en 14 graden.

Vannacht zijn er nog opklaringen, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Vanaf de kust gaat het regenen. De regen bereikt tegen middernacht ook de oostelijke provincies. Het wordt een zachte nacht met minima in Vlaanderen tussen 4 en 7 graden. In de Ardennen zakt het kwik tot een graad of 2.

De volgende dagen zorgen depressies en storingen voor toenemende regenkansen. Echt grote hoeveelheden worden er niet verwacht, maar iedere dag is er kans op een bui of regen. De wind houdt het tot het einde van de week rustig.

Woensdag is het zwaar bewolkt en tijdelijk valt er regen. Tussendoor zijn er ook droge periodes, maar de opklaringen zijn schaars. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden en er is weinig wind.

Donderdag, na het opruimen van ochtendnevel en enkele mistbanken, volgt er een wisselende bewolking. In het centrum en het oosten komen er buien tot stand. In het westen blijft het droog. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden.

Vrijdag neemt de bewolking vanuit het westen toe en regent het. Het blijft zacht met maxima rond 12 graden. Er komt meer wind opzetten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud