Advertentie

Weer voor woensdag 19 november: grijs maar zacht

De luchtdrukverdeling in Europa biedt op het eerste gezicht perspectieven met een omvangrijk en krachtig hogedrukgebied boven onze regio, en depressies en samenhangende regengebieden ver in het noorden. Niets is minder waar. De vanuit het zuidwesten aangevoerde subtropische luchtmassa is zeer vochtig waardoor veel lage wolkenvelden de lage landen als het ware toedekken.

Vandaag is de zon de grote afwezige. Al van in de ochtend is het duidelijk dat de overheersende kleur in het weerbeeld grijs is en vooral in het oosten van het land kan periodiek nog wat lichte motregen voorkomen. Elders is en blijft het overwegend droog maar betrokken.

De ochtendnevel wordt snel opgeruimd door de tot matig aantrekkende zuidwestenwind. De rest van de dag verandert er weinig of niets. Heel misschien kan de zon eventjes doorbreken aan zee of in Belgisch Lotharingen, maar het zullen steeds maar kortstondige opflakkeringen zijn.

De aangevoerde luchtmassa is wel zeer zacht en laat maxima toe van ongeveer 13 graden.

Vannacht blijft het onveranderlijk zwaar bewolkt tot betrokken, maar op de meeste plaatsen wel droog. Door de nadrukkelijk aanwezige bewolking en de aanvoer van subtropische lucht wordt het alweer een zachte nacht.

Het kwik duikt nergens onder 7 graden. Het wordt nevelig en vooral in het uiterste zuiden van het land, waar mogelijk enkele opklaringen verschijnen, kunnen mistbanken ontstaan. De wind waait meestal zwak uit zuid-zuidwestelijke richting. De eerstvolgende dagen houdt het zachte maar bewolkte herfstweer aan.

Vanaf vrijdag komen storingen dichterbij en worden de neerslagkansen gevoelig groter. Koud winterweer is vooralsnog niet in zicht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud