Weerbericht: Een wisselvallig en (te) koel weekend

Een depressie en samenhorende terugwervelende storing positioneren zich dit weekend boven de Lage Landen en zorgen voor wisselvallig en onbestendig weer. De depressie is tot op grote hoogte gevuld met koude lucht waardoor de onstabiliteit groot is en de temperaturen aan de lage kant blijven.

Het is reeds van in de ochtend bewolkt met een sporadische opklaring. Vooral in het westen van het land komen er enkele buien voor. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking van het zuidwesten uit nog toe met later verspreid in het hele land pittige buien. De luchtmassa is onstabiel waardoor de buien gepaard gaan met onweer en soms een lading hagel aan boord hebben. Een buiig weertype impliceert ook dat tussen de buien door drogere periodes voorkomen, met weinig speelruimte voor de zon. Het kwik maakt geen bokkensprongen en klimt maximaal tot 21 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten maar tijdens de onweersbuien kunnen er steeds hevige windstoten voorkomen.

Vannacht houdt het onbestendige weer nog een tijdje aan. Met een half tot zwaar bewolkte hemel maken buien geregeld hun opwachting. Ook onweer behoort tot de mogelijkheden. De buien zijn minder talrijk dan overdag en vooral tegen de ochtend wordt het rustiger en blijft de buienactiviteit beperkt tot een los exemplaar. Het wordt een relatief frisse nacht met minima tussen 10 en 13 graden. De wind waait zwak maar tijdens de buien blijven windstoten mogelijk.

Zondag verandert er niet veel. Bewolkte periodes en opklaringen wisselen elkaar voortdurend af en vooral tijdens de ochtend blijft het, op een enkele bui na, droog. Na de middag worden de buien talrijker en is er opnieuw kans op onweer. De maxima blijven met 20 graden te laag.

Maandag trekt het buiencomplex weg naar Duitsland en zorgt alleen in het oosten nog voor enkele buien. Elders blijft het overwegend droog en krijgt de zon meer ruimte. Dit betekent maxima van om en bij de 22 graden.

Dinsdag wordt het nog beter en blijft het droog met vooral in het westen van het land flinke zonnige periodes. Meer naar het oosten komt er meer bewolking voor, al zijn daar ook mooie opklaringen mogelijk. Het kwik klimt maximaal naar 24 of 25 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud