Weerbericht voor dinsdag 12 oktober: Opnieuw zachter

De restanten van een zwakke storing trekken vandaag zeer langzaam van het zuiden naar het noorden door het land. Aan de achterzijde van die storing draait de stroming naar het zuiden en wordt zachtere lucht over onze regio aangevoerd. Neerslag van betekenis wordt niet verwacht. Pas in de tweede helft van de week, wanneer een volgende depressie dichterbij schuift, wordt het wisselvalliger en moeten we rekening houden met buien.

Vandaag is het eerst overal meestal droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het is wel een koude ochtend met in Vlaanderen minima tussen 4 en 8 graden. Op de Hoge Venen blijft er nog amper 1 graad op de thermometer staan en kan wat lichte vorst aan de grond voorkomen. Naarmate de dag vordert, klimt het kwik naar aangename waarden en wordt gemiddeld 16 of 17 graden bereikt. Het blijft wisselend bewolkt. Alleen in het westen van het land komen na de middag zwaar bewolkte perioden voor en kan een drupje regen of een bui vallen. De wind waait nog altijd matig, aan zee vrij krachtig en draait na de middag naar het zuiden.

Vannacht verandert niet zo heel veel. De wolkenvelden zijn in de meerderheid, maar worden toch geregeld afgewisseld door enkele opklaringen. Op een drupje regen of een enkele bui na, blijft het overwegend droog. Tegen de ochtend liggen de minima rond 9 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot in de buurt van 7 graden. Door de aanhoudend matige zuidenwind krijgen nevel en mist geen kans.

Woensdag blijft het grotendeels droog en is het wisselend bewolkt. In het westen en in de Ardennen kunnen later enkele buien vallen. Het kwik klimt maximaal naar 17 of 18 graden bij een matige ZZW-wind.

Donderdag is het wisselend bewolkt en worden met een strakke zuid-zuidwestenwind enkele buien aangevoerd. De maxima schommelen landelijk tussen 12 en 16 graden.

Vrijdag wisselen zwaar bewolkte perioden en spaarzame opklaringen elkaar af. We krijgen een aantal buien over ons heen. Sommige kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima bereiken amper 12 of 13 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud