Weerbericht voor dinsdag 14 januari: zacht en grijs

Zachte lucht bracht algemene dooi in ons land. De dooi verliep moeizaam met eerst algemene ijzel. De weerkaarten tonen een zachte maritieme westelijke luchtstroming die aanhoudend zachte lucht naar ons land stuurt. Het laatste restje sneeuw in de Ardennen zal vlug verdwijnen. Storingen zijn dicht bij ons land en zorgen voor veel bewolking. De kans op neerslag neemt na de middag af.

Het is zwaar bewolkt tot betrokken en in de ochtend valt hier en daar lichte motregen. In de Ardennen komt er mist voor en in het westen is het droog.

Het is vanochtend zacht met temperaturen rond een graad of 6. Stilaan blijft het droog en vooral in het westen zijn er ook opklaringen mogelijk. Het wordt zacht voor januari met maxima tussen 4 graden in de Ardennen en 8 of 9 graden in Vlaanderen. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3 of 4.

Vanavond en vannacht dringen de opklaringen door tot in het centrum van het land. In de Ardennen vormt er zich mist en elders is er kans op nevel. Het blijft op de meeste plaatsen droog en in de opklaringen daalt het kwik naar gemiddeld 5 graden.

In de Ardennen zijn minima mogelijk rond het vriespunt en is er kans op rijm- of ijsplekken. De wind waait zwak, soms matig uit het zuidwesten, windkracht 2 tot 3.

Met een aanhoudende west- tot zuidwestcirculatie blijkt de winter de eerstvolgende dagen niet meer terug te keren. Integendeel, zachte zeeluchtstromingen zorgen voor hoge maxima, maar het is wisselvallig. Er komt soms veel wind opzetten.

Woensdag is het zwaar bewolkt, maar overwegend droog in de ochtend. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en vooral na de middag valt er regen. Het is winderig, maar zacht met maxima tussen 3 en 8 graden.

Donderdag stijgt de luchtdruk en nemen de regenkansen af. Soms wordt het zonnig en het blijft zacht met maxima tussen 4 en 8 graden.

Vrijdag is het droog met brede opklaringen. Storingen melden zich vanuit het westen en laten de bewolking toenemen. Vooral na de middag regent het vanaf de kust. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden en het gaat flink waaien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud