Weerbericht voor dinsdag 16 december: Rustig

De nabijheid van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk zorgt voor een rustig weerbeeld. Evenwel langs de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen naar het oosten van Europa, waardoor wolkenvelden over het land schuiven.

Tot het einde van de week houdt het rustige weer aan, maar de kans op nachtvorst neemt toe. In het weekend verhogen de regenkansen.

Vandaag is het nevelig in de ochtend en plaatselijk, maar dan vooral in het oosten zijn talrijke lage wolkenvelden aanwezig en is er kans op mist. De temperaturen liggen vanochtend in het binnenland rond of net boven het vriespunt, waarbij een lokale gladde plek op de wegen niet uitgesloten is. In de Ardennen vriest het licht. Nevel en mist trekken langzaam weg. In het noordoosten blijft de bewolking hardnekkig en is een lokaal spatje motregen niet geheel uitgesloten. In het westen en het zuiden is de kans op opklaringen groter.

De maxima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 6 of 7 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit het zuidwesten, kracht 1 of 2. Aan zee kan het matig waaien, kracht 3 tot 4.

Vannacht blijft de bewolking domineren in het noordoosten van het land. In het zuidwesten en het centrum zijn er enkele opklaringen. Het kwik daalt opnieuw tot waarden rond of net boven het vriespunt in Vlaanderen. In de Ardennen gaat het licht vriezen. Zeer plaatselijk kunnen enkele gladde plekken voorkomen op de wegen, vooral in de Kempen en Ardennen. De wind waait zwak, aan zee matig uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3. Er is kans op nevel en plaatselijk kunnen zich mistbanken en lage wolkenvelden vormen.

Morgen verloopt de ochtend mistig en zijn er talrijke lage wolkenvelden. Nadien kan de zon te voorschijn komen, maar zijn er ook enkele wolken. Na een koude ochtend klimt het kwik tot gemiddeld 7 graden. Donderdag is het eerst nevelig en zijn er plaatselijk mistbanken. Nadien krijgt de zon flink wat ruimte en wordt het vrij zonnig. Er komen ook enkele wolken voor. De maxima liggen rond 8 graden. De wind waait zwak uit het zuidwesten.

Vrijdag komt er meer bewolking opzetten, zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden. Plaatselijk kunnen er in de loop van de dag enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud