Weerbericht voor dinsdag 16 februari: Zon achter de wolken

Een hogedrukgebied bevindt zich boven de Britse eilanden en vanuit het noorden kan een zwakke neerslagzone tot bij ons geraken. Tijdelijk overheerst een grijs weerbeeld, maar het is uitkijken naar het einde van de werkweek, als drogere landlucht de bewolking verdrijft en de zon veel kansen geeft.

Vandaag krijgen we te maken met een zwakke frontale zone, die vooral veel wolken en soms een weinig neerslag meebrengt. De zon heeft weinig kans en moet tevreden zijn met een plaats boven het wolkendek. De dag begint met veel wolken, die vanuit het noordwesten heel het land veroveren. Mogelijk komt in het uiterste oosten nog een enkele zonnestraal tevoorschijn, maar daar is ook meer kans op mist. Al bij al zullen de grijze tinten overheersen.

Het blijft niet heel de dag droog. Vooral na de middag kan een spat motregen vallen. In de Ardennen is regen mogelijk, maar op de hoogste toppen behoort sneeuw tot de mogelijkheden. Het is iets minder rustig in vergelijking met de vorige dagen. In de loop van de dag steekt een matige wind op vanuit het noorden. Het kwik klimt naar een maximale waarde van om en bij 7 graden.

Vannacht verandert weinig. Alleen de kans op (mot)regen neemt af, maar de wolkenvelden bepalen nog steeds het weerbeeld. Aan dit grijze weer is ook een positieve kant. Door de vele wolken koelt het niet zo fel af en blijft nachtvorst in Vlaanderen uit. Het kwik daalt naar minimaal 2 tot 5 graden, in de Ardennen kan het wel licht vriezen.

Woensdag komt de stroming nog steeds van over de Noordzee. Het is dus eerder grijs met veel wolken. De bewolking is plaatselijk dik genoeg om een spatje los te laten, maar het blijft overwegend droog.

Donderdag begint het weer kleur te bekennen. De dag begint overwegend grijs in het westen van het land, maar vanuit het oosten sijpelt drogere lucht binnen. De zon eist dan ook later overal de hoofdrol op. Het wordt een fractie kouder

Vrijdag staan we onder invloed van een oostelijke stroming. Droge lucht doet bijna al de bewolking oplossen en de februarizon mag eindelijk nog eens voluit schijnen. Samen met een schrale oostenwind halen we na de middag zo'n 5 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud