Weerbericht voor dinsdag 16 maart: Heerlijk lenteweer

Een hogedrukgebied is dominant boven het Europese continent. Langs de noordwestflank ervan kunnen wolken nog even het weerbeeld in België bepalen, maar gaandeweg de dag wordt het zonniger en warmer. Vanaf donderdag ziet het er minder gunstig uit met verhoogde neerslagkansen en lagere temperaturen.

Vandaag krijgt het weer steeds meer lenteachtige trekjes. De reden daarvoor is dat enerzijds de maartse zon in de loop van de dag zal afrekenen met de bewolking en anderzijds omdat het kwik in de thermometer naar heerlijke waarden stijgt. We beginnen de dag met veel wolken in de noordelijke helft van het land. In het zuiden zijn al brede opklaringen aanwezig en die veroveren stilaan vanuit het zuiden heel het land. Na de middag kunnen we overal spreken van een vrij zonnig weerbeeld. De wind neemt genoegen met een bijrolletje en daardoor zal het buiten zeer aangenaam aanvoelen. Uiterst zacht is het. Er worden geen records gebroken, maar met maxima van 16 tot 18 graden is de lente in het land. Mogelijk kan het kwik op de zandgronden van de Kempen nog een graadje meer halen, terwijl vlak aan zee 'maar' 15 graden wordt bereikt. @break Vannacht is er van bewolking geen sprake. Voor de liefhebbers van astronomie is het een ideale gelegenheid om de sterrenhemel met een telescoop te bekijken. Er staat weinig wind en mogelijk ontstaat hier en daar een mistbank. Het koelt iets verder af, maar van nachtvorst is geen sprake. In de Ardennen wordt het minimaal 2 graden, elders liggen de minima rond 7 of 8 graden.

Woensdag is de kers op de taart. De zon eist de hoofdrol op en zal alleen later op de dag wat hogere wolkenvelden naast zich dulden. Net een week geleden kwam het kwik niet hoger dan 2 of 3 graden, nu halen we 20 graden.

Donderdag gaat het bergafwaarts. Een neerslagzone heeft het op ons land gemunt en zal vanuit het westen meer wolkenvelden met zich meebrengen. In de loop van de dag neemt de kans op regen of buien toe.

Vrijdag is het wisselvallig met nu eens veel wolken en kans op een bui, dan weer met een enkele opklaring. Op thermisch vlak staan we opnieuw met beide voeten op de grond. Maximaal klimt het kwik naar een graad of 12.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud