Weerbericht voor dinsdag 2 november: Grijs weer

Een hogedrukgebied met kern over het zuiden van Scandinavië kan niet beletten dat een zwakke storing tot onze streken doordringt. De volgende dagen blijft die frontale zone ons parten spelen. Pas donderdag liggen we erachter, maar dan tappen we uit een buiig vaatje.

Vandaag blijft een storing nabij onze streken hangen. De neerslagzone is niet overal even actief. We hebben vooral met wolkenvelden af te rekenen, en de neerslaghoeveelheden vallen best mee. In de ochtend blijft het overwegend droog, maar in de loop van de namiddag nemen de neerslagkansen in het oosten iets toe. Daar kan dan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. In de westelijke helft is er een kleine kans dat het wolkendek sporadisch openbreekt en de novemberzon ons een knipoog geeft. Al bij al overheersen de grijze tinten en krijgen we een typisch allerheiligenweertje. De wind komt uit een oostelijke richting. Hij is eerst zwak en kan in de namiddag soms matig uit de hoek komen. Daarbij is het veeleer fris met maxima die niet hoger uitkomen dan 9 graden in de Ardennen en 11 graden in Vlaanderen.

Vannacht blijven wolkenvelden het heft in handen nemen. Alleen in het westen komen opklaringen voor, in de rest van het land is het betrokken. Het blijft niet overal droog, vooral in de oostelijke helft van het land kan er af en toe wat lichte regen vallen. Onder het wolkendek is het vrij fris met minima van 5 of 6 graden. De wind weet niet echt een richting te kiezen.

Woensdag heeft een groot deel van het land nog steeds te kampen met veel wolken. De weermodellen zijn het er nog niet over eens of uit de bewolking wat regen zal vallen.

Donderdag trekt een regenzone naar het oosten. Het westen wordt al snel droog, maar in de oostelijke provincies is het lang regenachtig. Er staat een matige wind.

Vrijdag weten enkele buien de weg naar ons land te vinden. Tussendoor is er ook plaats voor opklaringen. Alleen het zuidwesten ontsnapt aan de meeste buien.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud