Weerbericht voor dinsdag 23 november: Overwegend grijs

Een hogedrukgebied duwt regengebieden weg naar het oosten, maar het gaat traag. Zo traag zelfs dat een groot deel van de dag grijs zal verlopen met af en toe regen. Pas vanaf woensdag is het tijdelijk rustig en droog, maar dan moet eerst het ochtendgrijs opgeruimd worden. Plaatselijk kan dat lang duren.

Vandaag schijnt de zon vooral boven een dik wolkendek. Het is dan ook grotendeels grijs met af en toe ook wat lichte regen of motregen. Tussendoor zijn er drogere perioden. In de loop van de dag probeert een zwak novemberzonnetje door te breken, maar pas in de loop van de namiddag lijkt het wolkendek enige gaten te vertonen. Dat zal eerst in het noorden gebeuren, daarna in het centrum van het land. De Ardennen echter blijven in de wolken hangen en daar is dus geen sprake van opklaringen. Er kan daar heel de dag wat lichte regen vallen. Het is zacht met middagtemperaturen van een graad of 11 in Vlaanderen en ongeveer 7 graden in de Ardennen. Er staat in eerste instantie nog vrij veel wind, maar die zal in de loop van de dag afnemen en tegen de avond blijft er niet veel luchtdrukgradiƫnt meer over.

Vannacht worden de opklaringen breder en tegen de ochtend is het vrij helder. Het blijft droog en er ontstaat gemakkelijk nevel of mist. De condities zijn optimaal om een flinke afkoeling te genereren. Het kwik in de thermometer duikt op veel plaatsen onder het vriespunt met tot -5 graden op de Ardense hoogvlaktes, -3 graden in de Kempen en +1 graad aan zee.

Woensdag is het rustig en droog. Wel is het zo dat er veel vocht aanwezig is in de onderste lagen van de atmosfeer. Dit manifesteert zich in nevel en mist.

Donderdag houdt het rustige weer aan. Opnieuw moeten we afrekenen met nevel en mist, maar de kansen op zon zijn wel wat groter. Er staat niet al te veel wind.

Vrijdag begint droog met enkele opklaringen, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en uiteindelijk begint het te regenen vanaf de kust. Het kwik haalt 7 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud