Weerbericht voor dinsdag 24 juni: zomerweer

Een uitloper van het Atlantisch hogedrukgebied zorgt voor een rustige atmosfeer waarbij de zon ruimte krijgt. Storingen blijven ver uit de buurt, waardoor er alleen rekening moet worden gehouden met de vorming van onschuldige stapelwolken. De rest van de week ziet er goed uit. Onder impuls van een hogedrukgebied met zwaartepunt boven Scandinavië houdt het zomerse weer heel de week aan.

Het wordt een aangename zomerdag. Er zijn flinke zonnige perioden, maar ook stapelwolken. Deze stapelwolken vormen zich halfweg de voormiddag en dan in het binnenland. De zon blijft prominent aanwezig. Het blijft droog en de maxima halen landinwaarts gemiddeld 24 tot 25 graden. Aan zee wordt het met gemiddeld 21 graden minder warm, maar dit wordt gecompenseerd door meer zon. Bij dit alles waait een aangename zwakke tot hooguit matige wind uit het noord-noordwesten.

Vannacht verdwijnen de overdag gevormde stapelwolken. Het blijft droog en het wordt licht bewolkt tot helder. De wind waait aanvankelijk nog zwak tot matig uit het noord-noordwesten, maar ruimt later naar het noordoosten en wordt zeer zwak. Dit, in combinatie met een afkoeling, leidt tot het ontstaan van nevel en lokaal vorming van mistbanken. De minima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 10 tot 12 graden elders.

Woensdag is het eerst nevelig of mistig. Na het optrekken van dit ochtendgrijs wordt het aangenaam met zon en maxima tot 25 graden. Eind van de namiddag komt er in het zuiden meer bewolking opzetten.

Ook donderdag wordt een fraaie dag met zonnige perioden en maxima die nog iets hoger reiken. Gemiddeld halen we 26 graden. In het zuiden komt er meer bewolking voor en is er kans op een onweersbui.

Vrijdag sluiten we de werkweek af met een mooie zomerdag met zon, stapelwolken en maxima die zich handhaven rond 26 graden. In het zuiden komt er voortdurend meer bewolking voor en is de kans op een onweersbui groter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud