Weerbericht voor dinsdag 26 oktober: Rustig herfstweer

De Europese weerkaart wordt vooral gedomineerd door verscheidene lagedrukgebieden. De belangrijkste kernen bevinden zich voornamelijk boven de Atlantische Oceaan of boven het noorden van het continent. Ondanks de massale aanwezigheid van die depressies valt het weer bij ons nog redelijk mee. Een zwakke mobiele wig - een zone met drukstijgingen - over West-Europa zorgt voor een bescheiden rust in de atmosfeer.

Vandaag krijgen we te maken met een relatief rustig herfstweertje. Het blijft op de meeste plaatsen droog en wolkenvelden wisselen voortdurend af met zonnige perioden. Soms kan de voorbijtrekkende bewolking net wat dikker zijn, met als gevolg dat er toch een drupje regen zou kunnen vallen. Al stelt dat zeker niet veel voor. Aan zee kan dan weer een Noordzeebui net langszij passeren en daar voor wat nattigheid zorgen. Het kwik klimt maximaal naar 14 graden in Vlaanderen. Dat is ongeveer wat we normaal mogen verwachten in deze tijd van het jaar. Er waait een zwakke tot hooguit matige wind uit het west-zuidwesten.

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog bij een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Vooral na middernacht worden de opklaringen breder waardoor het dan flink gaat afkoelen. Tegen de ochtend staat er nog hooguit 3 tot 5 graden op de thermometer in Vlaanderen. Op de Hoge Venen daalt het kwik zelfs tot in de buurt van het vriespunt en is er bijgevolg lichte vorst aan de grond mogelijk. Ook nevel en lokale mistbanken worden na middernacht gevormd.

Woensdag is het droog en zijn er eerst nog opklaringen. Na de middag neemt de bewolking langzaam toe en tegen de avond regent het aan zee. Elders blijft het droog tot de avond. De maxima liggen rond 13 of 14 graden.

Donderdag is het wisselvallig. De wolkenvelden zijn in de meerderheid en verspreid valt er wat regen of trekken er enkele buien voorbij. Het kwik klimt een fractie hoger en bereikt gemiddeld 15 graden. Er is niet al te veel wind.

Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Na de middag trekken er vanuit het westen enkele buien over het land. De maxima handhaven zich rond 15 graden. Er waait een zwakke bries uit zuidelijke sector.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud