Weerbericht voor dinsdag 30 maart: Zonnig en warm

De lente heeft definitief haar intrede gedaan. Een krachtig hogedrukgebied over Oost-Europa is verantwoordelijk voor het zonnige weer. Depressies trachten vanuit het zuidwesten naar ons land op te rukken, maar slagen daar voorlopig niet in. Wel komt er wat meer wind opzetten.

Morgen wordt een overgangsdag en vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe, het blijft evenwel nog zacht.

Vandaag wordt wat zachtere lucht aangevoerd en dat vertaalt zich in positieve ochtendtemperaturen, al kan het aan de grond plaatselijk nog licht vriezen. In de Ardennen zijn negatieve temperaturen mogelijk. In de namiddag zijn enkele hogere wolkenslierten mogelijk over het zuidwesten van het land. Het kwik presteert goed met maximale waarden in Vlaanderen van 16 of 17 graden. De kustgebieden moeten het met wat minder stellen met hooguit 14 graden, te wijten aan de invloed van het zeewater. Er komt meer wind opzetten dan de afgelopen dagen. Vanmiddag waait een matig briesje uit het oosten tot het noordoosten, kracht 3 tot 4.

Vannacht is het nagenoeg helder. In het zuidwesten is het meestal licht bewolkt, maar naar de ochtend toe komen er meer hoge wolkenvelden opzetten. Minima van gemiddeld 5 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot een graad of 1. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud