Weerbericht voor dinsdag 4 juni: meestal droog

Een onweerszone ligt ten oosten van de Lage Landen en stilaan neemt een complex lagedrukgebied de fakkel over. Hierdoor zijn de vooruitzichten niet rooskleurig, alhoewel de dag nog droog verloopt. Pas vanaf woensdagnacht doet de soms stevige regen haar intrede.

We bevinden ons tussen enkele neerslaggebieden en het weerbeeld valt nog mee. De dag begint met veel lage wolken, verspreid over het land. Bovendien is het landschap her en der in nevel gehuld met in de Ardennen kans op mistbanken. Na het optrekken van het ochtendgrijs zijn de wolkenvelden in de meerderheid, maar af en toe leidt de zon de wolken om de tuin en laat ze zich even zien. Het blijft droog, alhoewel er in de namiddag een kleine kans is op een plaatselijke bui. Later in de namiddag raakt het in het westen betrokken.

Er is een grote thermische gradiënt aanwezig boven ons land met de warmste lucht over het oosten van het land. De kustregio is het koudst met een maximale waarde rond 16 graden. De Ardennen halen nog 19 of 20 graden en de Kempen 21 graden. Het is rustig met een zwakke tot matige wind, die in 12 uur tijd van het westen naar het oosten draait.

Vannacht begint het te regenen vanuit het zuidwesten, het oosten is later in de nacht aan de beurt. Bij momenten kan er veel regen vallen en een losse donderslag is niet uitgesloten. Bij een zwak oostelijk tot noordoostelijk windje koelt het af naar 12 tot 14 graden.

Woensdag valt in het water. Plaatselijk valt veel regen en de kans op onweer neemt opnieuw toe, voornamelijk in de oostelijke helft van België. Er staat weinig wind bij een middagtemperatuur van 20 graden.

Donderdag verandert er weinig. Een regenzone blijft ons gezelschap houden en bezorgt ons een grijze en regenachtige dag. Het kwik doet een stap terug en komt uit op circa 17 graden. Alleen de Kempen halen nog de drempel van 20 graden. Vrijdag wordt het geleidelijk aan droger, maar andere weermodellen laten het wisselvallige weer aanhouden. Onzekerheid troef. De wind draait naar een noordelijke richting en doet het kwik stagneren op een landelijk gemiddelde van maximaal 18 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud