Advertentie
Advertentie

Weerbericht voor dinsdag 9 juli: gematigd zomers

Een storing, die koelere lucht voorafgaat, ligt vanmorgen voor de kust en trekt in de loop van de avond en nacht van west naar oost door ons land. Aan de voorzijde ervan wordt met een zuid-zuidwestelijke stroming warme en vochtige lucht aangevoerd. Een kleine storing trekt mee in die stroming naar het noord-noordoosten en zorgt voor veel bewolking en onweerachtige buien.

De dag begint op veel plaatsen met wolkenvelden en mogelijk valt er regen of een onweersbui. Het is zacht met ochtendminima tussen 13°C in de Hoge Ardennen tot plaatselijk 18°C op de Brabantse leemplateaus. In de loop van de dag blijft er veel bewolking. Verspreid over het land komt het tot periodes met regen of vallen er regen- of onweersbuien. Plaatselijk zijn de buien hevig. Wellicht dat de Gaume het tot de middag droog houdt, maar na de middag vallen ook daar buien. Tussendoor is er af en toe ruimte voor zon. Het is zwoel en plakkerig weer met maxima tussen 22°C aan de kust tot 24°C in het oosten van het land en in de Ardennen. In de Gaume is nog een 25°C mogelijk. De wind waait zwak uit zuid-zuidoosten en ruimt in de loop van de dag meer naar het zuiden en het zuidwesten.

Vannacht blijft het zwaar bewolkt of betrokken weer met nog regen- of onweersbuien. Tegen middernacht wordt het in het westen een tijdje droger. Tegen de ochtend is de regen ook in het oosten voorbij, maar dan vallen in het westen opnieuw buien. Er zijn maar weinig opklaringen. De minima zijn koeler dan vorige nacht en komen uit op waarden tussen 11 en 15 °C. De wind ruimt van zuid-zuidwesten naar west-zuidwest en waait in het binnenland zwak, aan zee matig en in vlagen krachtig.

Woensdag vallen er verspreid over het land buien. Tussendoor is er ook zon. De maxima zetten een stapje terug en komen meestal net onder 20°C uit.

Donderdag ziet het weer er vriendelijker uit. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en op een buitje na blijft het droog. De maxima komen uit op zo'n 21°C.

Vrijdag is er eerst zon, maar later op de dag neemt de kans op een onweersbui toe. De maxima liggen rond 24°C.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud