Weerbericht voor dit weekend: buien

Een actieve storing, met regen en wind, verlaat vanochtend het oosten van het land. Nadien stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger, al is de bovenlucht nog koud en bestaat er steeds kans op een bui. Alvorens een volgende regenzone ons land aandoet, koelt het in de nacht nog flink af.

De ochtend begint met veel regen. Vooral de oostelijke provincies krijgen enige tijd te maken met overvloedige regenval. In het westen wordt het vanochtend droger en volgen er ook opklaringen. Een plaatselijke bui is niet uitgesloten. Geleidelijk aan kunnen de opklaringen ook tot het oosten doordringen, maar hier en daar komen er nog buien tot ontwikkeling. In de loop van de namiddag nemen de buien in aantal af. Plaatselijk, maar vooral in het westen, kan het de hele dag droog blijven. De maxima komen uit op 11 of 12 graden in Vlaanderen en rond 8 graden in de Ardennen. Een matige en aan zee tijdelijk krachtige noordwestenwind, windkracht 4 aan zee 6, laat het koud aanvoelen. Na de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Vannacht is het, op een bui na, droog. Tijdelijk volgen er brede opklaringen, waarin het flink afkoelt. Het kwik zakt tot het vriespunt over de Ardennen en komt uit op waarden tussen 3 en 6 graden in Vlaanderen. Na middernacht neemt de bewolking vanuit het westen toe en tegen de ochtend regent het vanaf de kust. De wind luwt tot zwak en krimpt naar het zuidwesten, kracht 3 nadien kracht 1 of 2.

Het wisselvallige herfstweer houdt aan. In een meestal zuidwestelijke luchtstroming worden geregeld buien of storingen naar ons land gestuurd. Opmerkelijk zijn de hoge temperaturen tijdens de nacht. Voorlopig staat er nog steeds geen nachtvorst op het programma.

Zondag valt voor een groot gedeelte in het water. Een actieve regenzone zorgt voor een veel regen in de ochtend en voormiddag. Nadien zijn er drogere periodes, maar later zetten de buien op. De maxima liggen tussen 6 en 12 graden.

Maandag verlaat een regenzone het land via het oosten. Nadien volgen er opklaringen, maar die worden afgewisseld door buien. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

Dinsdag is het droog in het centrum en het oosten. In het westen is het zwaar bewolkt en valt er af en toe regen. De maxima liggen rond 12 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud