Weerbericht voor dit weekend: enkele buien

Een uitgestrekt depressionair gebied heeft zich meester gemaakt over grote delen van West-en Centraal-Europa. De aangevoerde lucht is vochtig en storingen of buienlijnen bepalen het weerbeeld. Het wordt evenwel geen verregend weekend, maar de kans op wat neerslag blijft echter de hele periode bestaan.

Vandaag is het alweer erg somber in de ochtend. Nevel en mist beperken het zicht en hier en daar valt er wat lichte regen of een bui. De bewolking blijft hardnekkig aanwezig, maar er zijn ook langdurig droge perioden. In het oosten kunnen er opklaringen tevoorschijn komen, al wordt later op de dag de atmosfeer erg onstabiel en is er kans op een onweerachtige bui. In het westen valt er af en toe wat regen, maar is de onweersdreiging eerder beperkt. Na een relatief zachte ochtend met minima tussen 7 en 12 graden, kan het kwik in het binnenland klimmen tot gemiddeld 18 graden.

Aan de Kust is het gevoelig koeler met hooguit 14 graden. De wind is meestal zwak en waait uit het zuidwesten of het westen, kracht 2. Aan zee komt er een matige noordwestenwind opzetten, windkracht 3.

Vannacht wordt het nagenoeg overal opnieuw zwaar bewolkt met van tijd tot tijd wat regen of enkele buien. Vooral in het oosten blijft de onweersdreiging nog bestaan. Het wordt op vele plaatsen nevelig en plaatselijk ontstaat er mist. De wind waait zwak uit het noord-noordwesten, kracht 2 en brengt koele lucht met zich mee. De minima liggen rond 6 graden in de Ardennen en rond 8 of 9 graden elders.

De volgende dagen wordt tussen hogedrukgebieden in het zuiden en depressies in het noorden vochtige lucht naar ons land gestuurd. Soms kan het hoog zijn invloed laten gelden en is het langdurig droog, maar de kans op regen of buien is vaak aanwezig.

Zondag zijn er drukstijgingen en is er weinig wind. In de ochtend bepalen nevel en mist het weerbeeld. Nadien komen er enkele opklaringen tevoorschijn, maar die worden plaatselijk afgewisseld door enkele buien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.

Maandag, na een mistige start, blijft het geruime tijd droog en zijn er ook opklaringen. Na de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe, later gevolgd door regen. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden.

Dinsdag is het opnieuw nevelig in de ochtend. Nadien wisselen bewolkte perioden en enkele opklaringen elkaar af. In het westen komt er meer bewolking opzetten en kan er na de middag wat regen vallen. Elders is het overwegend droog met maxima rond 19 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud