Advertentie
Advertentie

Weerbericht voor dit weekend: het wordt warm

Na de doortocht van een regenzone is de luchtmassa nog onstabiel met kans op een bui. Een secundaire storing laat de buienkans vooral na de middag toenemen, maar het wordt geen verregende dag.

We moeten het stellen met een wisselvallig weerbeeld. In het oosten valt er in de ochtend nog regen, maar die verlaat het land via de Duitse grens. Elders is het aanvankelijk droog met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige periodes. Er komen stapelwolken opzetten, die hier en daar een bui lossen. Na de middag, met de doortocht van een buienlijn, neemt de buienkans toe. In het zuiden is een donderslag niet uitgesloten. Tussendoor zijn er ook droge periodes en komt de zon tevoorschijn. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en een plaatselijke 21 graden in de Kempen. De wind is zwak en waait uit richtingen tussen west en zuidwest, kracht 2.

Vannacht is het wisselend bewolkt en komen er voor middernacht nog een aantal buien tot stand. Na middernacht sterven deze buien stilaan uit en tegen de ochtend is het op de meeste plaatsen droog. De minima liggen tussen 10 en 13 graden. De westelijke wind is overwegend zwak, kracht 2.

De volgende dagen brengt een naar zuid krimpende luchtstroming erg warme lucht mee. Storingen liggen steeds in de buurt en hoewel we op thermisch vlak winst boeken, blijven de neerslagkansen hoog.

Zondag stijgt de luchtdruk en is de kans op een bui klein. Er worden talrijke wolkenvelden aangevoerd, maar tussendoor is er ook ruimte voor de zon. Het kwik doet het goed met maxima tussen 18 en 22 graden.

Maandag wordt er zachte lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Daarbij zijn er zonnige periodes en klimt het kwik tot waarden tussen 21 en 26 graden. In het westen is er meer bewolking. In de namiddag en avond is een plaatselijk warmteonweder niet uitgesloten.

Dinsdag wordt de onweersdreiging groter. Er zijn droge periodes met opklaringen, maar hier en daar komen er ook buien tot stand, al dan niet vergezeld van onweer. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden, maar een hoge luchtvochtigheid laat het drukkend warm aanvoelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud