Advertentie

Weerbericht voor dit weekend: Lage temperaturen

Vrijwel het hele Europese continent blijft ook vandaag nog in de greep van een zeer omvangrijk depressionair gebied met verschillende centra. De voor ons belangrijkste kern bevindt zich boven de Noordzee. Rond deze depressie draaien storingen en buienlijnen rondjes waarbij ze ook geregeld ons land passeren. Hogedrukgebieden met rustiger en droog weer bevinden zich zeer ver uit de buurt. De wisselvalligheid houdt dus zeker een tijdje aan.

Vandaag is het meestal half tot zwaar bewolkt en het is erg wisselvallig. Er vallen dus enkele buien, maar deze buien zullen vooral het westen van het land en de Ardennen viseren. Er is daarbij kans op onweer. Elders, in het binnenland dus, blijft het op een enkele bui na meestal droog en kunnen er soms zelfs bredere opklaringen passeren. Er wordt wel koude lucht over ons land aangevoerd waarbij het thermometerkwik amper 11 of 12 graden bereikt. Er waait een meestal matige wind uit het zuidwesten.

Vannacht zullen de buien in de Ardennen stilaan in aantal afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Aan zee en in het westelijke deel van het land houdt de buienactiviteit aan, al zal ook daar het aantal buien na middernacht verminderen. Aan zee kan een enkele bui steeds gepaard gaan met onweer. Elders is het droog met opklaringen, maar tegen de ochtend vormt er zich nevel of zelfs een mistbank. De bewolking neemt tegen de ochtend alweer toe vanuit het westen en de neerslagkans wordt opnieuw groter.

Zondag is het meestal zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen of er vallen enkele buien. Tussendoor zijn er ook drogere momenten. De maxima halen amper 12 graden bij een zwakke WZW-wind.

Maandag ziet er al iets beter uit. Het is wisselend bewolkt met soms bredere opklaringen, maar na de middag zijn er nog enkele buien. De drogere perioden blijven evenwel het weerbeeld domineren. De maxima liggen rond 13 graden.

Dinsdag blijft het overwegend droog bij een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden. Het kwik klimt al iets hoger en bereikt gemiddeld 15 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud