Weerbericht voor dit weekend: nog geen winter op komst

Een omvangrijke depressie houdt West-Europa in haar greep. In deze zone bevindt er zich net ten oosten van ons een langgerekte frontale storing. Op deze frontale band ontstaan verschillende uitslaande golven die af en toe tot over ons land reiken. De atmosfeer houdt zich rustig dankzij een klein barometrisch reliëf.

Nevelslierten en mistbanken gaan over in lage wolkenvelden om vervolgens te kunnen spreken van opklaringen. De bewolking blijft nadrukkelijk aanwezig. In het oosten van het land blijft het op vele plaatsen de hele dag betrokken. Neerslag wordt er nauwelijks verwacht. Er is slechts een kleine kans op een lokale bui, voornamelijk in het oosten van het land.

Met gemiddeld 8 graden wordt het niet echt warm, al zijn dit de normale maxima voor de tijd van het jaar. De wind waait zwak uit overwegend oostelijke richting.

Vannacht is het in eerste instantie droog, maar al snel komt er bij de nadering van een volgende uitslaande golf op het front meer bewolking opzetten. Op uitzondering van de kuststreek wordt het overal betrokken met in de regio ten zuiden van Samber en Maas later zelfs periodes met regen. Door de aanwezigheid van veel bewolking en neerslag wordt het minder koud dan vorige nacht. De minima schommelen landelijk tussen 3 en 5 graden bij een voortdurend zwakke wind.

Zondag is het eerst in het oosten van het land nog regenachtig. Pas later wordt het droger met ook opklaringen. Elders is het van 's ochtends droog met veel wolkenvelden maar tussendoor ook zuinige zonnige periodes bij maxima rond 9 graden.

Maandag, na het optrekken van nevel en mist, wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Op uitzondering van een enkele bui blijft het droog. De maxima handhaven zich rond 9 of 10 graden.

Dinsdag bereiken Oceaanstoringen ons land en dompelen ons in nattigheid.

Het kwik duidt nog steeds maxima van 10 graden aan, maar bij een aanwakkerende zuid-zuidwestenwind voelt het kouder aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud