Weerbericht voor dit weekend: somber

Een actieve storing, verbonden aan een depressie met kern nabij ons land, verlaat Vlaanderen en wordt gevolgd door onstabiele lucht. De regen maakt plaats voor buien.

De volgende dagen gaat de luchtdruk stilaan stijgen. De neerslagkansen nemen af en in de tweede helft van de week staat een weersverbetering op het programma.

Vandaag valt er eerst nog flink wat regen. Na de zondvloed van de afgelopen nacht kan er plaatselijk wateroverlast voorkomen. Het wordt vanuit het noordoosten stilaan wat droger, maar de bewolking blijft hardnekkig. Geheel droog wordt het niet, want met een depressie in de nabijheid blijft de kans op enkele buien bestaan.

Bovendien is een onweer niet uitgesloten. Mogelijk kan de zon na de middag sporadisch tevoorschijn komen, maar in het zuiden en de Ardennen blijft het wel nog tot de avond betrokken en regenachtig.

Het wordt een beetje zachter dan gisteren, met maximale waarden van 8 graden in de Ardennen tot 15 graden in de Kempen. De wind waait matig uit het noordwesten, maar neemt tegen de avond af van windkracht 3/4 tot 2/3.

Vannacht kan in het zuidoosten nog een spatje regen of een bui voorkomen. In Vlaanderen wordt het geheel droog en komen bredere opklaringen opzetten.

Er waait een zwakke tot soms nog matige noordwestenwind, windkracht 2 tot 3. Nevel en plaatselijke mistbanken kunnen in de ochtend tevoorschijn komen. Het wordt een erg zachte nacht met minima van 5 tot 10 graden.

Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Tijdelijk wordt het zwaarbewolkt en komen verspreid buien opzetten. Lokaal blijft het evenwel langdurig droog. Het kwik kan tot gemiddeld 16 graden klimmen.

Maandag wordt het wisselend bewolkt, na het opruimen van nevel en enkele

mistbanken. De zon verstopt zich geregeld achter de wolken, maar op een enkele plaatselijke bui na is het meestal droog. Het wordt wat warmer.

Dinsdag bestaat er nog altijd een kans op een plaatselijke bui, maar de nadruk ligt op een meestal droog weerbeeld. De zon kan ook geregeld tevoorschijn komen en de maxima komen uit op ongeveer 18 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud