Weerbericht voor dit weekend: Warm en bewolkt

Via een zuidwestelijke stroming wordt zeer zachte lucht aangevoerd en kan het kwik tot in de buurt van 20 graden opklimmen. Het contrast met het weer van een jaar geleden kan niet groter zijn. In de nacht van 23 op 24 oktober 2003 dook het kwik in het hele land onder het vriespunt, met als absoluut minimum -7,1 graden in het meetpunt van Brasschaat. Overdag, op 24 oktober, trok een sneeuwzone over het land en werd het nergens warmer dan 5 graden.

Vandaag is het, ondanks de hoge kwikstanden van gemiddeld 19 graden, zwaar bewolkt tot betrokken in het noorden. In het westen en het uiterste noorden van het land kan zelfs wat lichte regen of motregen vallen. Meer naar het zuiden blijft het wel droog en vooral na de middag weet de zon ook in het centrale deel enkele doorbraken te forceren. Hoe meer naar het zuiden trouwens, hoe breder de opklaringen. Ook de wind laat zich niet onbetuigd. Er waait voortdurend een matige tot vrij krachtige ZZW-wind met rukwinden tot 60 km/u.

Vannacht verandert in eerste instantie niet veel. In het noorden komt voortdurend meer bewolking voor en is er kans op wat licht gedruppel. Meer naar het zuiden zijn er opklaringen en blijft het droog. Tegen de ochtend worden de opklaringen ook in het noorden stilaan breder en lijkt de neerslag voor Nederland bestemd te zijn. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 10 en 14 graden. Aanhoudend een matige tot vrij krachtige ZZW-wind.

Zondag wordt een zeer aangename dag met flinke zonnige perioden. Op veel plaatsen wordt het meer dan 20 graden. Alleen in het noorden komt soms wat meer bewolking voor.

Maandag blijft het meestal droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het kwik bereikt maximaal 18 of 19 graden. Het blijft vrij stevig waaien uit het west-zuidwesten.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Alleen aan zee komt meer bewolking voor en trekken enkele buien voorbij. De maxima liggen rond 16 graden. Het waait iets minder hard.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud