Weerbericht voor dit weekend: wisselvallig en frisser

Het korte nazomertje behoort alweer tot het verleden. Tussen twee hogedrukgebieden in bevindt er zich een kleine depressie met bijhorende frontale storing. Deze wolkenband trekt vandaag van west naar oost doorheen het land en wordt gevolgd door een onstabiele luchtmassa. Met een naar west draaiende stroming wordt tevens frissere lucht aangevoerd. Deze ingrediënten samen kunnen niet anders dan tot wisselvalligheid leiden.

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen erg grijs en her en der kan er zelfs wat lichte regen vallen. Grote neerslaghoeveelheden worden evenwel niet verwacht. Deze lichte regen gaat gepaard met de doortocht van de frontale storing. Eens deze storing ons land via het oosten verlaten heeft (rond de middag), wordt het wisselend bewolkt en komt de zon tussendoor al eens tevoorschijn. Maar jammer genoeg blijft het niet droog. Met een tot matig aanspannende westenwind worden er enkele buien over ons land aangevoerd. Zelfs een lokaal onweer behoort dan tot de mogelijkheden. Het thermometerkwik klimt daarbij na de middag tot een landelijk gemiddelde van 21 graden.

Vannacht valt er hier en daar nog een laatste bui. In de loop van de avond sterven de buien evenwel uit en wordt het overwegend droog. Enkel de kustregio blijft de hele nacht gevoelig voor een Noordzeebui. Elders komen er bredere opklaringen voor waarbij het kwik alweer flink onderuit gaat. Tegen de ochtend schommelen de minima tussen 7 graden in de Ardennen en 10 tot 12 graden elders. De wind wordt meestal zwak uit WZW waardoor nevel en een enkele mistbank kunnen gevormd worden.

Zondag wordt een iets betere dag. Bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen blijft het, afgezien van een enkele lokale bui, meestal droog. Het kwik handhaaft zich rond 20 of 21 graden en er staat niet al te veel wind uit het zuidwesten. Maandag daarentegen gaan we opnieuw over naar een meer wisselvallig weertype. Het is nadrukkelijk bewolkt en er vallen geregeld enkele pittige buien. Ook onweer behoort alweer tot de mogelijkheden. Ook thermisch moeten we inboeten; het wordt niet warmer dan een graad of 17. Dinsdag blijft het meestal zwaar bewolkt met slechts sporadisch enkele opklaringen. De buien blijven evenwel ons land viseren. De middagtemperatuur handhaaft zich rond een (te) koele 17 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud